Din nou granzii… Ligii!

august 29, 2011 in Liga 1

Torje și-a luat adio de la Dinamo. Merge în Serie A!

După multă vreme Dinamo, Rapid și Steaua s-au cocoțat pe podiumul Ligii 1. O postură inedită pe care fanii acestor echipe o așteptau cu sufletul la gură. Pofta de trofee dar în special dorul de titlu au schimbat atitudinea acestor grupări față de marea performanță. Poate nu este un simplu foc de paie pentru că la noii, la români, orice minune ține trei zile. Astăzi, grazii Capitalei sunt în frunte. Vor rezista până la capat?

Rapid și Steaua au avut o posesie superioară adversarelor, Ceahlăul respectiv FCM Tg. Mureș. Și au câștigat pe merit cele trei puncte. Dinamo s-a impus la eficiență în fața Oțelului pentru că pe teren elevii lui Dorinel Munteanu au ascuns mai mult mingea.
„Câinii” si-au revenit repede după șocul Vorskla Poltava. Nici Oțelul n-a mai fost echipa din campionatul trecut. În plus, motivarea a fost mai prezentă în tabăra dinamovistă. Aici cred că s-a făcut diferența. Și uite cum Dinamo este lider absolut în clasament cu 15 puncte din 15. Rămâne valabilă întrebarea: de ce nu merge jocul și în Europa?
Rapid s-a impus cu 2-1 în fief-ul Ceahlăului. Giuleștenii au tremurat serios pentru cele trei puncte. Finalurile slabe de meci continuă să-i dea bătăi de cap antrenorului Răzvan Lucescu. Și apropo de Răzvan. Chiar dacă spectatorii nemțeni l-au înjurat ca la ușa cortului nu îi face cinste gestul de la sfârșitul jocului când le-a arătat degetul arătător. Chiar nu i se potrivește o astfel de atitudine!
Steaua a dominat partida cu Tg Mureș dar nu de maniera în care ar lăsa impresia acest 2-0. „Roș-albaștrii” au avut posesia însă a fost nevoie de inspirația a doi fundași, Geraldo și Martinovici, pentru ca punctele să ajungă în contul Stelei. O temă de meditat și de analizat. Atât pentru antrenorul Levy cât și pentru managerul general Mihai Stoica.
În loc de concluzie aș zice că granzii Bucureștiului afișează o forță de joc cum nu am mai văzut în ultimele ediții de campionat. Transferurile bune și relativa liniște care s-a așezat în jurul celor trei formații poate fi una dintre explicații. Semn că patronii lor au învățat, în sfârșit, din eșecurile ultimelor sezoane. Un punct în plus pentru Rapid și Steaua care își dispută meciurile considerate acasă în… deplasare!
Să fie oare un simplu foc de paie? N-aș prea crede. Dinamo, Rapid și Steaua au loturi echilibrate și valoroase. Poate Dinamo să piardă ceva mai mult în urma transferului lui Gabi Torje (foto) la Udinese. La ora actuală nu există jucător în România care să îl înlocuiască pe „Piticul atomic”.
E bine pentru fotbal. Bucureștiul revine în prim-plan după ce Provincia a tăiat cașcavalul sezoane la rănd. Până la urmă câștigă toată lumea. Când ai cinci, șase echipe cu pretenții la titlu chiar este ok. Granzii Capitalei sunt pe primele trei locuri din clasament însă mai e mult pănâ departe!