Despre Bicfalvi, profesionism și… golănie!

martie 8, 2016 in Liga 1

Eric Bicfalvi (galben), un trasnfer reușit pentru Dinamo. Un jucător cu caracter care are șanse mari să ajungă la EURO 2016!

Eric Bicfalvi (galben), un transfer reușit pentru Dinamo. Un jucător cu caracter care are șanse mari să ajungă la EURO 2016!

Chemat de fanii dinamoviști să injure Steaua, la finalul meciului, Eric Bicfalvi a refuzat să facă așa ceva. Și asta pentru că la el contează rezultatul și performanța. Doar frustrările generează comportamente grosolane, iar astfel de apucături nu au nimic în comun cu profesionismul din fotbal.
Golănie dusă la maxim în meciul ASA – Pandurii (0-2). Arbitrul Colțescu a taxat mitocănia gazdelor cu patru cartonașe roșii și multe galbene. O debandadă de nedescris. Fără antrenor, dar cu Adi Mutu pe post de „tehnician”. Nu-l întreabă nimeni de licență? 🙁 Că la Rădoi s-a făcut un tam-tam cât casa! Fără un președinte capabil să pună piciorul în prag, vicecampioana s-a făcut de râs. Așa ceva este inacceptabil. Din respect pentru telespectatori și pentru televiziunile care plătesc bani grei ca să obțină drepturile de transmisie a meciurilor. Și ce-am văzut? În loc de fotbal, golănie!

Eric Bicfalvi ne-a oferit o lecție de profesionism cum rar se vede pe la noi. După un joc foarte bun în confruntarea cu Steaua, în care a marcat golul egalizator, Bicfalvi a fost chemat de fanii dinamoviști ca să înjure marea rivală din Ghencea. Cum se întâmplă și prin alte părți. Chestii care țin de frustrări formate în trecut. Fie din lipsa unor performanțe marcante, fie din cauza problemelor fel de fel, fie din pricina unor incidente. Dar niciunul dintre motive nu are ceva în comun, cât de mic, cu ideea de profesionism în fotbal.
Eric Bicfalvi a mai oferit și o lecție de viață. Pentru mulți, tineri sau bătrâni. Un fotbalist mănâncă o pâine caldă acolo unde reușește să semneze un contract. După care poate pleca oriunde dar la fel de bine se poate întoarce înapoi. Întotdeuna este bine să lase o portiță deschisă. Profesionismul are un principiu clar: totul pentru clubul unde joci!
ASA – Pandurii, un meci cum n-ar trebui să existe în Liga 1. Gazdele au luat-o razna de tot. Probabil din exces de zel. I-au cotonogit pe gorjeni pe unde i-au prins. Bine că nu s-a lăsat cu picioare rupte. Rezultatul a fost devastator: meci pierdut cu 0-2, patru jucători eliminați și o căruță de cartonașe galbene.
Cu un Adrian Mutu mai mult figurant decât jucător, ASA a clacat lamentabil. Mutu a dat tonul răutăților cu un gest golănesc, în prima repriză, după care s-a declanșat marea nebunie. După pauză, „Briliantul” a revenit în… trening. Într-o postură timidă de antrenor dar cine trebuie să vadă astfel de lucruri se face că plouă. Nimic despre licență. La Mirel Rădoi s-a făcut un scandal uriaș. N-avea voie nici măcar să se bucure. Dar asta e țara, ăsta e fotbalul, ăștia sunt oamenii!