„Marele Derby”, la puterea a doua!

martie 7, 2016 in Liga 1

Dinamo - Steaua, o încleștare teribilă care și-a onorat statutul de „Marele Derby”!

Dinamo – Steaua, o încleștare teribilă care și-a onorat statutul de „Marele Derby”!

Dinamo – Steaua, ca în vremurile de altădată. Fotbal, orgolii, nervi, calitate, suspans, ritm. Multe. Miza Cupei dar mai ales a play-off-ului au făcut din „Marele Derby” o confruntare de nivel european. Bătălia pentru titlu a trezit orgolii nebănuite arătând fața frumoasă a fotbalului. Mirajul celor 20 de milioane de euro care pot veni din Liga Campionilor a urcat adrenalina la cote înalte. Steaua putea câștiga duminică seară cum la fel de bine Dinamo putea să se impună într-un final nebun. Teama de adversar a făcut ca la final să fie remiză. Dacă în Cupă verdictul s-a amânat pentru retur, în campionat ambele formații au pierdut puncta mari. Avantaj… Astra. 🙂 Dar la cum s-a jucat în „Marele Derby” e clar că vom avea parte de multe surprize. Păcat de arbitraj. Brigada condusă de Ovidiu Hațegan a comis erori importante. Dar să rămânem cu imaginea fotbalului spectacol. Asta contează!

În „dubla” cu Dinamo, Steaua a lăsat senzația că este echipa mai bună. Antrenorul Reghecampf și-a permis să alinieze două formule aproape diferite. Dacă în Cupă s-a mulțumit cu egalul, în campionat Steaua a vrut cu orice preț victoria. Rednic a răspuns bine și Dinamo nu a pierdut.
Două confruntări spectaculoase. În special jocul de duminică seară. A avut de toate pentru toți. Un gol superb marcat de Hamroun după o combinație care a adunat nu mai puțin de opt pase consecutive. Reluările arată însă că algerianul s-a aflat cu un genunchi în offside dar la viteza aia asistentul a fost luat prin surprindere. De aceea a greșit. Fază grea dar mai mult offside.
Apropo de arbitraj. Slab. Și când te gândești că la centru a fluierat Ovidiu Hațegan. Cel mai bun dintre cei buni. După ce i-a arătat cartonașul roșu lui Steliano Filip, în loc să-l trimită mai repede la cabine l-a lăsat să sară din nou la Hamroun. Algerianul, fără experiență și apring la mânie, a pus „botul” și a văzut galben în fața ochilor. Al doilea și… afară. Au mai fost niște cartonașe galbene neacordate și câteva decizii contradictorii.
Egalul este meritat. Steaua s-a temut de Dinamo, iar după pauză a făcut pasul înapoi. Ca italienii. A tras la 1-0. Dar s-a jucat frumos, spectaculos, cu ritm. Așa a venit golul egalizator al lui Bicfalvi la singura eroare de marcaj făcută de Papp. Chiar dacă rivalele și-au trecut în cont câte un punct în realitate au pierdut două. Astra e pe cai mari!
Încă odată, un derby ca altădată. Frumos. Unii zic că din cauza play-off-ului care stimulează competiția. Eu aș pune asta pe seama milioanelor din Liga Campionilor. Dar nu mai contează. Să fie fotbal!