Dependenți de Ronaldo

ianuarie 12, 2013 in Internaţional

Arogant, cu fițe, de multe uneori chiar obraznic. Dar are valoare cu carul. El, Cristiano Ronaldo, jucătorul de care depinde Real Madrid!

Arogant, cu fițe, de multe uneori chiar obraznic. Dar are valoare cu carul. El, Cristiano Ronaldo, jucătorul de care depinde Real Madrid!

L-am lăudat foarte rar pe Cristiano Ronaldo pentru că nu-i suport gărgăunii din cap, aroganța și fițele de vedetă. Pe de altă parte, trebuie să recunosc că Real Madird este o echipă dependentă de prezența lui Ronaldo pe teren. Mult mai dependentă decât Barcelona de Messi. În acest moment asta face diferența în Primera Division. Fără Ronaldo, „galacticii” s-au făcut de râs, cu ultima clasată, Osasuna. Un 0-0 umilitor. Greșește sau nu Jose Mourinho? Poate. În mod normal nu trebuie să se întâmple așa ceva la o formație care țintește o serie de trofee importante. Și totuși se întâmplă. Probabil, momentul demisiei sau al demiterii este aproape!

Remiză albă cu ultima clasată este un fel de umilință pentru o echipă galonată ca Real Madrid. Dar și umilințele, mai mici sau mai mari, au explicații. Acum, cu Osasuna, e simplu: n-a fost pe teren Cristiano Ronaldo. Dar nu-i normal deloc!
Ronaldo a lipsit, pentru prima dată, după ce a bifat 60 de meciuri consecutive în campionat. Pe undeva e normal. Cât de arogant este băiețașul ăsta el are valoare și trage echipa după el. Un raționament de acceptat la o trupă mică nu la una de calibru cum este Real. „Galacticii” au pasat, au atacat, au vrut dar, deocamdată, prezența lui Ronaldo este esențială în jocul lor.
Barcelona nu este așa de dependentă de Messi. Acest detaliu important s-a văzut în mai multe jocuri. Cred că, în acest moment, lucrul acesta explică diferența dintre cele două eterne rivale din fotbalul spaniol. „Galacticii” depind mult prea mult de Ronaldo, iar asta ține nu numai de valoarea jucătorului ci și de concepția antrenorului.
Totuși, nu cred că Jose Mourinho a vrut să construiască o formație dependentă de Ronaldo dar n-a avut încotro. Pe de o parte, mofturile lui Ronaldo care trebuie băgat meci de meci ca să dea goluri în competiția personală cu Messi. Pe de altă parte, obligația de a satisface conducerea clubului și publicul. Așa, „The Special One” a încropit o echipă de stele dar nu un grup unit!
Dacă Barça se destanțează la 18 puncte, mâine, lupta pentru titlu e închisă dar criza de la Real continuă. Până când? Cel mai probabil atunci când Jose Mourinho va pune demisia sa pe biroul președintelui Florentino Perez. Sau invers: atunci când șeful „albilor” îl va demite pe marele Mourinho. Până atunci, dependența de Ronaldo continuă!