Departe de Europa

mai 20, 2012 in Special

O imagine-etalon: CFR a stat mereu în genunchi în fața arbitrilor! Până la urmă a meritat! 🙂

CFR Cluj a câștigat campionatul din România cu ajutorul unui penalty inventat. Chelsea Londra s-a impus miraculous în finala Ligii Campionilor, la penalty-uri, pentru că a crezut în fotbal până în ultima secundă. O diferență colosală între mediocritatea întreținută de corupție din fotbalul românesc și nivelul valoric la care s-a ajuns în cea mai importantă competiție intercluburi din lume. Un adevăr care trebuie să le dea de gândit celor care trag sforile la Federație și Ligă. Putem să avem 100 de campioane gen CFR pentru că în UEFA Champions League nu avem ce căuta. Decât dacă vrem cu tot dinadinsul să ne facem de râs!

CFR ia titlul în urma unui penalty inventat de un arbitru adus din afară ca să arate că e mai bun decât „fluierașii” noștri. Da de unde. Plonjonul ca în bazin reușit de Kapetanos a definit, practic, tot ceea ce s-a petrecut în acest campionat: teatru, falsitate, mediocritate. Trupa din cartierul Gruia a fost răsfățată de arbitri cu decizii care mai de care în favoarea ei. Parcă și Divinitatea a vrut să tragă un semnal de alarmă și a făcut în așa fel încât triumful să fie parafat cu o decizie de arbitru complet anapoda.
Campioana României va merge în calificările Ligii Campionilor cu speranța de a ajunge în grupe. Să dea Domnul, că sunt român, dar nu cred după ce am văzut că se joacă în Liga 1. Diferența dintre cele două competiții este enormă și în ultimele două sezoane s-a amplificat considerabil. Liga Europa a rămas ceva mai aproape de noi și dacă suntem coreți doar aici mai putem spera să obținem rezultate cât de cât onorabile.
Sâmbătă seară am văzut exact la ce nivel este UEFA Champions League. Chelsea a triumfat chiar în fieful lui Bayern München, pe „Allianz Arena”, și a plecat cu trofeul la Londra. După un joc tactic ca la carte și cu foarte multă șansă la ocaziile bavarezilor. În fotbal norocul face parte din joc și asta s-a văzut și în Chelsea-Bayern. La penalty-uri, cei de la Chelsea au avut nervii mai tari și au izbutit miracolul atât de mult dorit de miliardarul Roman Abramovici.
Noi, românii, rămânem cu amăgirea că nici peste 100 de ani nu vom ajunge cu vreo echipă într-o astfel de finală. Sufocat de mediocritate, fotbalul românesc iese în evidență prin vizitele făcute la DNA:de personaje importante implicate în fenomen. Fotbalul e pe planul doi, iar asta se vede toamna când încep meciurile internaționale.
Suntem departe de Europa, tot mai departe!