Steaua, în pași de… Reghe!

mai 22, 2012 in Liga 1

„Reghe”, gata să ia titlul cu Steaua. Totuși, Steaua nu e Chiajna! Va reuși?

După mulți ani de ezitări, Steaua reușește să-și ia antrenor imediat după finalul sezonului. Alesul este Laurențiu Reghecampf, antrenorul care a reușit un retur de senzație cu Concordia Chiajna. Un stelist autentic care are în palmares două titluri consecutive cu „roș-albaștri” și peste 100 de meciuri în tricoul Stelei. „Reghe” zice că poate să facă tot ce vrea la Steaua pentru că are clauză în contract. Asta e marea problemă. Dacă Gigi Becali își pune fermoar la gură și îl lasă în pace, Reghencampf poate aduce titlul în Ghencea. Dacă nu, pe „Reghe” nu îl apucă vremea pentru pardesiu!

Gigi Becali a început să învețe din greșelile comise până acum. Cel puțin așa cred. Abia s-a încheiat sezonul și deja a numit antrenorul: Laurențiu Reghencampf. La Steaua se cam tergiversa numirea unui tehnician, transferurile erau făcute de patron și de cei din conducere, iar când venea noul antrenor acesta era pus în fața faptului împlinit. De data asta „Reghe” are timp să aleagă cine pleacă și cine vine!
Becali a mai învățat ceva. La ales pe Reghencampf pentru că este un stelist pur sânge. Țiți Dumitriu l-a adus în Ghencea în vara lui 1996. „Reghe” a jucat cu Steaua în grupele Ligii Campionilor, chiar din primul sezon, și a câștigat două titluri consecutive. A bifat peste 100 de partide sub tricoul Stelei, iar în anul 2000 s-a transferat la Energie Cottbus.
Încă o bilă albă pentru Gigi Becali: a ales un antrenor care a demonstrat că are stofă, inspirație și rezultate. A salvat Chiajna de la retrogradare după un retur fabulos. A adunat 34 de puncte din 48 posibile, adică 70 la sută din tot ce se putea strânge. Totuși, Steaua este altceva decât Chiajna!
„Reghe” este recunoscut pentru importanța pe care o acordă pregătirii fizice. O altă calitate este intuiția de a aduce la echipă jucători cvasianonimi dar de calitate. Atacantul Rocha este o dovadă, brazilianul semnând deja cu Steaua. Nu în ultimul rând are priză la fani care l-au apreciat atât ca jucător dar mai ales pentru ceea ce a făcut la Chiajna.
Și totuși succesul lui Reghencampf nu depinde doar de el ci și de… patron. 🙂 Chiar dacă s-a asigurat prin contract că el taie și spânzură la Steaua, „Reghe” nu va avea liniște. Gigi Becali vorbește mult și des. E suficient un rezultat negativ și clauza e praf. Dacă Becali își pune fermoar la gură atunci chiar sunt șanse reale ca Reghencampf să reușească performanțe notabile. Altfel, ca și în alte cazuri, proiectul va muri înainte de a se naște!