Demisie pentru normalitate?

august 24, 2011 in Liga 1

Lucescu jr. & Dinu Vamă - front comun pentru Rapid!

Se aude că Răzvan Lucescu (foto – stânga) și Dinu Gheorghe (foto – dreapta) vor să plece de la Rapid după returul din Liga Europa cu polonezii de la Slask Wroclaw. Antrenorul și președintele „alb-vișiniilor” sunt supărați pe patronul Copos că echipa nu joacă în Giulești. O supărare care atinge și politicul, adică autoritățile statului de la Ministerul Transporturilor. Unii funcționari își fac calcule pentru veniturile extrabugetare pe cârca Rapidului însă nu e deloc normal. Performanța trebuie susținută cu investiții serioase, nu „impozitată” cu chirii aberante!

În loc să se concentreze la returul cu Slask, Rapidul este măcinat de frământări. Echipa a ajuns să joace în cupele europene tocmai la Timișoara. George Copos nu s-a înțeles la bani cu Ministerul Transporturilor reprezentat în litigiu de Clubul Sportiv Rapid București. Copos are vina că nu dă drumul la banii restanți datorați din contractul anterior. Se vorbește de circa 150.000 de euro. Patronul giuleștenilor vrea reevaluarea sumei, în minus. Probabil se bazează pe anumite clauze. Mai mult, Rapid cere o chirie de doar 750 de euro pe lună. Cam cât costă închirierea unui apartament cu patru camere. Așa a fost din 2005 încoace…
Puțini bani. Fosta mare campioană la săritura în lungime, Vali Ionescu Caciureac, în prezent președinte al CS Rapid, are dreptate când cere mărirea chiriei. Clubul sportiv abia se descurcă de azi pe mâine și orice leuț prinde bine. Dar una e să ceri ceva mai mult și alta să îți rotunjești bugetul cu ajutorul fotbalului. Aici este de vină Ministerul Transporturilor care tace și nu prea face.
Din ce s-a scris în presă noul acord înseamnă 1.000 de euro pe meci. Plus cheltuielile de întreținere și utilități. N-ar fi mult dacă George Copos își asumă investiții serioase pe termen mediu. Aici este dilema. Nu mi se pare firesc să se întocmească contracate de închiriere din trei în trei ani sau ceva de genul acesta. De ce așa? Ca să se mențină presiunea asupra lui Copos? Sau pentru „pliculețele grase” care pot apărea la… prelungirea acordului?
Cine este așa de prost ca să investească milioane de euro într-o arenă care nu-i aparține? Concesionarea stadioanelor, pe ani buni, cu clauze stricte în materie de investiții, poate rezolva dilemele de la Rapid, Steaua sau Dinamo. Altfel se alege praful și de ce a mai rămas bun. În aceste condiții posibila demisie a lui Lucescu jr. și Dinu Vamă poate fi un protest oficial la adresa unor practici neprofesioniste.
În loc să avem stadioane de cinci stele funcționarii statului preferă să stea cu mâna întinsă la te miri ce… atenție. Poate ne aude distinsa doamnă Boagiu, o femeie-ministru pragmatică când vine vorba despre afaceri. George Copos a făcut o cerere prin care solicită concesionarea stadionului pentru următorii 20 de ani şi declară că e dispus să accepte o clauză în contract conform căreia în 24 de luni să fie obligat să-l modernizeze la standarde europene, făcând din „Giulești – Valentin Stănescu” un stadion de patru sau cinci stele.
Doamna Boagiu, aprobați cererea și readuceți Rapidul în Giulești!