Definitia umilintei in cifre: 5-1

aprilie 19, 2010 in Liga 1

Daca umilinta poate avea o definitie, in cifre, atunci i-as spune… 5-1. Ora scadentei pentru Steaua a venit in Giulesti, acolo unde – intr-un alt sezon,-,era ajutata de o bricheta pentru a ajunge in Liga Campionilor. Daca trupa din Cluj nu calca pe bec la Timisoara, in aceasta seara titlul era ca si adjudecat. Oricum, chiar daca ar ajuta-o destinul, Steaua nu are dreptul sa se gandeasca la campionat din moment ce a fost ciuca batailor in mai toate meciurile importante ale sezonului.

Varianta unei campioane data de rezultatele obtinute cu echipele mici ale campionatului inca mai sta in picioare. Cel putin teoretic. Practic insa mi-as dori sa fie altfel. Nu de alta, dar am avea o campioana mincinoasa. Fotbalul nu poate fi pacalit si, din aceasta perspectiva, cred ca nu se va intampla ceea ce am spus mai sus.
Binenteles este vorba de Steaua, o formatie care a pierdut puncte cu carul in fata contracandidatelor la titlu. Oricum, daca ne raportam la valoarea lotului, la relatiile suporteri-club-echipa, la declaratiile lui Gigi Becali si la multe alte lucruri urate care s-au consumat in Ghencea in actualul sezon – si nu numai – pozitia Stelei in clasament este de-a dreptul surprinzatoare.
Dezastrul trait de Steaua pe arena de langa Podul Grant era oarecum previzibil si de asteptat. Trupa din Ghencea se tot chinuie de la o partida la alta. Cu Ceahlaul s-a facut de ras in prima etapa a returului, cu Otelul a castigat gratie norocului, cu Dinamo si Pandurii n-a stiut unde este poarta, la Bistrita a castigat dupa un meci prost iar acum a fost pe post de jaloane in Giulesti.
O data si-o data buba de la Steaua trebuia sa se sparga. Transferurile de jucatori facute dupa ureche si vanzarile nesabuite – in special cele ale fundasilor Goian, Ghionea si Rada – au distrus complet apararea „ros-albastrilor”. „Plombele” Jelev, Tudose, Parpas sau Tall au fost de decor si n-au facut decat sa amane un moment umilitor de talia acestui 1-5 cu Rapid.
„Alb-visiniii” si antrenorul lor, Ioan Andone, merita felicitari. Totusi, acest scor-fluviu a fost generat, in special, de erorile Stelei. O aparare modesta si o linie de mijloc penibila au dat Rapidului aripile de care avea nevoie pentru razbunare. Atitudinea si lipsa de motivatie a „ros-albastrilor” n-a fost decat bomboana pusa pe coliva unui meci rusinos pentru ei. Fuga lui Gigi Becali de la stadion, la scorul de 4-1, spune totul despre ceea ce se intampla astazi la Steaua. Cazul „Bricheta”, de notorietate, si-a adaugat astfel ultima fila, duminica seara, in Giulesti. Rapidistii zic ca s-a facut dreptate. Restul nu mai conteaza…