Declaratie de dragoste

martie 6, 2010 in Liga 1

Problemele financiare sau lipsa de profesionalism a staff-ului administrativ au facut ca prelata de protectie a gazonului din Giulesti sa nu figureze pe lista de achizitii a clubului. Cel putin pana in acest moment. Asa s-a ajuns, vineri seara, la o situatie demna de cascadorii rasului. Noroc cu suporterii giulesteni care s-au mobilizat exemplar si au inlaturat toata zapada, facand posibila disputarea meciului Rapid-FC Timisoara. Un fel de declaratie de dragoste scrisa cu… lopata.

Iarna s-a mai zburlit odata inainte sa paraseasca aceste meleaguri punand sub semnul intrebari meciul Rapid-Poli. O ninsoare pornita din senin, vineri, pe la pranz, a paralizat pentru cateva ore nu numai Capitala dar si fotbalul. Cu cateva ore inaintea fluierului de inceput, arena de langa Podul Grant semana mai degraba cu un patinoar care astepta masina de lustruit gheata decat cu un teren de fotbal.
Chiar daca George Copos nu a reusit sa asigure fondurile pentru cumpararea unei prelate de protectie, suporterii giulesteni s-au mobilizat total. Fanii au pus mana pe lopeti si au curatat terenul de zapada asigurand premisele pentru ca meciul sa se joace in conditii regulamentare. Altfel, fara ajutorul lor, arbitrul ar fi fluierat finalul meciului fara ca macar mingea sa fie atinsa de vreun jucator.
Nu este nici prima si, probabil, nici ultima dovada de lipsa de profesionalism in fotbalul romanesc. Este inadmisibil pentru un club, pentru actionarii sai, pentru staff-ul sau administrativ sa spui ca tragi la titlu fara a asigura toate conditiile la echipa. Liga Campionilor? Hai sa fim seriosi! Cu astfel de abordari, nici pomeneala. Pe langa faptul in sine – de-a dreptul jenant – este vorba si de respect pentru suporteri, pentru spectatori.
Noroc ca Rapidul este o stare de spirit nascuta din dorinta de a invinge greutatile. Un fel lupta impotriva sistemului, oricare ar fi acesta. Cred ca asta i-a apropiat pe fani si mai mult de echipa decat in cazul altor grupari rivale, precum Steaua sau Dinamo. De aici vine si impulsul de a sari in ajutorul echipei la greu. Au existat „n” situatii cu terenuri inzapezite. La cluburi cu pretentii. Si nu s-a intamplat nimic.
Daca au sarit gardul, fanii altor formatii au facut-o cu gandul de a se razboi cu echipa sau actionarii. Acum avem reactia inversa, normala: fanii Rapidului au sarit gardul doar ca sa ajute… fotbalul. Si nu au regretat pentru ca favoritii lor au jucat cu sufletul castigand trei puncte in fata unui adversar de valoare. E frumos, nu?