Calificare cu… repetitie

martie 7, 2010 in Handbal

Handbalistele de la Oltchim au reusit sa ajunga, pentru a doua oara consecutiv, in elita Ligii Campionilor. Egalul reusit sambata, la Volgograd, in curtea lui Dinamo, a asigurat, in cel mai rau caz, locul 2 in grupa. Din acest motiv, elevele lui Radu Voina se gandesc deja la adversara din semifinale si isi fac calcule pentru marea finala. Drumul spre victorie al frumoaselor de la Valcea, continua!

Narcisa Lecusanu si colegele ei ne-au oferit un nou meci cu final de infarct. Nu aveai cum sa stai in fotoliu si sa privesti la meciul cu Dinamo Volgograd. Tensiunea din sala era incredibila fiind transmisa si milioanelor de telespectatori din Romania. Le-am avut pe rusoaice in mana, de multe ori, dar lipsa de luciditate s-a transformat instantaneu in plumb turnat in picioarele fetelor noastre.
In loc de o victorie utila si comoda am avut parte de un final dramatic. Asta ca sa fie mai frumos, mai palpitant. Ceea ce credeam ca este la un moment dat in favoarea noastra in ultimele secunde de joc s-a transformat in avantaj pentru Dinamo: 32-31. A venit insa recuperarea miraculoasa a Ramonei Maier, apoi Ionela Stanca a pasat rapid la Patricia Vizitiu si… gooool. Egalitate: 32-32!
Ultimele secunde au fost dramatice. Pentru fetele de la Oltchim, dar si pentru noi. Calificarea plutea in aer. O simteam, o doream, o anticipam inca de la primul meci din grupa principala II, cu Hypo, la Viena. Secundele devenisera parca ore insuportabile. Baraj total in fata portii aparate de Paula Ungureanu. Rusoaicele nu au solutii, iar disperarea este singura eticheta valabila pentru ele. Ultima zvacnire apartine Kochetovei. Baraaaa! Si gata…
Un egal cat o victorie. Matematic, calificarea este asigurata. Pentru al doilea an consecutiv, Oltchim merge in semifinalele Ligii Campionilor. Ramane o singura necunoscuta: locul 1 sau 2 in grupa. Practic, putem alege adversara din drum,ul spre marea finala. O situatie mai rara intalnita pe la noi, mai mereu fiind obisnuiti cu calificari pe muchie de cutit.
In minte imi revin insa patrunderile senzationalei ale rusoaicei Levina. Ce jucatoare! Cu atat mai valoros este insa acest 32-32. Oltchim are trupa, nu gluma. Calificarea cu… repetitie, in semifinale, este doar un test adevarat pentru atacul decisiv asupra trofeului. „Galacticele” din Valcea ne-au rasfatat cu un nou dar. Poate ar trebui sa fie si invers, ca tot vine 8 martie. Binenteles. De la fiecare roman, cate o floare. Multumim, fetelor!