De la Stoican la „Mister”. Nu e cam mult?

septembrie 23, 2013 in Liga 1

Flavius Stoican poate aduce un suflu nou la Dinamo. Dar până la „Mister” mai e!

Flavius Stoican poate aduce un suflu nou la Dinamo. Dar până la „Mister” mai e!

Flavius Stoican are misiunea să resusciteze „New Dinamo”. E bine când foștii fotbaliști de valoare, cu personalitate, se întorc în fenomen pe banca tehnică. Moda „Reghe” i-a vrăjit și pe oficialii dinamoviști care vor la nou tot ceva nou. Vom vedea ce-o să fie și dacă Stoican va avea parte de aceeași presiune de care „s-a bucurat” Gigi Mulțescu. Dinamo are nevoie de rezultate imediat. Altfel e de jale. Din această perspectivă, misiunea lui Flavius Stoican nu e ușoară, iar fără un pic de tact și ceva noroc îi va fi și mai greu. Bine că are curaj. Contează. Inclusiv cum își gestionează personalitatea. Dorința sa ca jucătorii să-i spună „Mister” este o glumă bună la început de mandat. „Domn’ profesor” ar fi decent și suficient. „Mister” e pentru Cornel Dinu, Mircea Lucescu, Florin Halagian, Dumitru Nicolae Nicușor, Ion Marin, Mircea Rednic, Gigi Mulțescu, Ioan Andone etc. Chestie de nuanță!

Dinamo pornește la drum cu un antrenor tânăr. La 36 de ani, Flavius Stoican are șansa să dea lovitura sau să pățească ce-a pățit Gigi Mulțescu. În fotbalul de astăzi curajul este o calitate. La fel ambiția și stilul de a vorbi cu jucătorii. Referitor la comunicarea antrenor – jucători, acest aspect a constituit ultima „reclamație” făcută în vestiarul „câinilor” la adresa lui Gigi Mulțescu.
Stoican este genul de antrenor care studiază mult și caută noul. Se spune că știe să-și motiveze jucătorii și să scoată din ei maximum posibil. Un fel de „Reghe” în alb-roșu. Poate fi o carte câștigătoare pentru Dinamo însă totul va depinde de atmosfera creată în jurul echipei. Mulțescu a avut parte de presiune la greu și acuzații non-stop. De aceea a plecat!
Totul pare frumos la început de drum. Ceea ce iese din acest peisaj, încă din prima oră de mandat a domnului Stoican, este dorința sa ca jucătorii să-i spună „Mister”. Ok, n-ar fi o problemă, însă în istoria lui Dinamo de astfel de „apelative” au avut parte nume grele precum Cornel Dinu, Mircea Lucescu, Florin Halagian, Dumitru Nicolae Nicușor, Ion Marin, Mircea Rednic, Gigi Mulțescu, Ioan Andone, iar lista poate continua.
Când Flavius Stoican va realiza ca antrenor performanțele celor amintiți mai sus atunci poate cere să i se spună „Mister”. Altfel, „domn’ profesor” ar fi ceva suficient de politicos!