De ce renunță Paszkany la CFR?

mai 22, 2014 in Liga 1

Arpad Paszkany a ținut CFR-ul cât a putut de mult. Acum l-a dat. Probabil, costa prea mult!

Arpad Paszkany a ținut CFR-ul cât a putut de mult. Acum l-a vândut. Probabil, costa prea mult!

Arpad Paszkany, patronul CFR-ului, a anunțat astăzi că s-a retras din fotbal și a cedat clubul către 29 de societăți comerciale. Zvonul a circulat mai demult, iar acum a devenit certitudine. Rămâne întrebarea: de ce vinde „Arpi” tot, inclusiv fotbalul? De vreo două luni, presa clujeană comenta pe tema că o firmă internațională importantă a fost mandatată, contra unui comision gras, să vândă activele imobiliare deținute de societățile la care Arpad Paszkany este acționar. Cu excepția a trei „briliante”: stadionul „CFR”, Centrul de Afaceri „Sigma Center” și un teren intravilan important de vreo 1,40 hectare. De asemenea, s-a zvonit că „Arpi” va băga bani într-o echipă importantă din Ungaria. Ferencvaros? Paszkany zice că nu! Atunci de ce o mișcare așa de bruscă în plan financiar? E posibil ca banii rezultați după vânzarea CFR-ului și a celorlalte active să fie investiți în ceva important. Imobiliare în… Dubai? Arpad Paszkany cunoaște bine metropola arabă. E posibil. Concluzia: „Arpi” renunță la CFR pentru a investi banii în afaceri mai profitabile!

Era „Arpad Paszkany” la CFR Cluj a ajuns la final. Un proiect care a însemnat cam 10 ani de succes. Poate și profitabil. De multe ori a fost criticat spunându-se că a avut iz de politică. Un subiect sensibil care poate fi dezbătut pe toate fețele. Cert este că „Arpi” a făcut din CFR un club important în fotbalul românesc. Nu se știe însă dacă după vânzare CFR va rezista la același nivel.
Prin Cluj s-a tot vorbit, cam de la începutul lunii martie, că Paszkany vrea să vândă toate activele deținute la societățile unde este implicat. Cu excepția celor personale și la încă trei care îi aduc bani pe vremuri de criză: stadionul „CFR”, Centrul de Afaceri „Sigma Center” și un teren intravilan important de vreo 1,40 hectare. În ceea ce privește stadionul cred că au dominat sentimentele, nu calculele contabile! 🙂
S-a mai vorbit despre implicarea lui Arpad Paszkany la Ferencvaros Budapesta. Nu iese fum fără foc deși fostul patron al CFR-ului a dezmințit categoric acest zvon. Gruparea din Budapesta va inaugura, cu mare fast, noul stadion în compania echipei Atletico Madrid. În fotbal orice este posibil…
Totuși, de ce vinde Arpad Paszkany și… CFR? Cel mai probabil, ca să bage bani în altă afacere. Cunoaște bine Dubai-ul, o metropolă în care afacerile imobiliare au explodat dea binelea. Bagi bani într-un bloc și scoți de cinci ori mai mult. Profituri garantate cel puțin cinci ani de acum încolo. O oportunitate care nu trebuie neglijată. CFR înghițea mulți bani, din ce în ce mai mulți bani!