Steaua – Astra, finala finalelor!

mai 23, 2014 in Cupa României

Cupa României, un trofeu dorit de ambele formații. Steaua - Astra, un meci care se anunță spectaculos!

Cupa României, un trofeu dorit de ambele formații. Steaua – Astra, un meci care se anunță spectaculos!

Un meci care reprezintă reeditarea „finalei” din campionat. Un meci care reprezintă o avanpremieră la Supercupa României, trofeu pe care și-l vor disputa aceleași echipe. Un meci al orgoliilor celor doi patroni, Gigi Becali, respectiv Ioan Niculae. Un fel de licență pentru cea mai bună echipă din sezonul 2013-2014. Steaua – Astra, o confruntare care are toate ingredientele de finală a finalelor. Nu întâmplător, „Arena Națională” va fi arhiplină. Fanii Stelei vor domina atmosfera însă important este să fie fotbal, să fie un meci frumos, să fie o câștigătoare meritată. Cupa României e la mare preț de câțiva ani încoace. Și asta e bine într-un fotbal care încă își caută identitatea pierdută. Steaua București – Astra Giurgiu, ora 21:00, în direct la Pro TV. Bucurați-vă de fotbal!

Bătălia din campionat s-a mutat în finala Cupei României. Titlul Stelei ar intra în ceață dacă „roș-albaștrii” ratează Cupa, iar Astra ar face uitată amărăciunea locului 2 din campionat dacă pune mâna pe trofeu.
Cupa României a redevenit un trofeu interesant pentru multe cluburi. Unele echipe se obișnuiseră să facă figurație însă premiile în bani dar mai ales oportunitatea de a ajunge în Liga Europa au schimbat lucrurile în bine.
Steaua vrea în acestă seară încă o „parafă” pentru performanțele realizate. Eventul e mai mult decât titlul. La rândul ei, Astra țintește revanșa. În iarnă, gruparea din Giurgiu a lăsat impresia că poate pune probleme „roș-albaștrilor”, dar atmosfera tensionată la nivel de conducere, cu plecări și veniri de antrenori, a anulat acest obiectiv.
Cu un stadion plin în spate, Steaua are prima șansă. Un avantaj care poate genera efectul de bumerang dacă nu este gestionat așa cum trebuie. Astra are jucători de calitate capabili să pună probleme unei defensive din care va lipsi cel mai promițător nume: Gardoș.
De motivație nu se pune problema la niciuna dintre echipe. Toți jucătorii doresc trofeul, iar povestea primelor rămâne o temă secundară. Iată ce formule de echipe circulă prin redacții: Steaua – Tătăruşanu – Prepeliţă, Varela, Szukała, Latovlevici – Pintilii, Sânmărtean – Popa, Stanciu, Tănase – Chipciu; Astra – Lung jr. – Măţel, Ben Youssef, Găman, Morais – Yahaya, Laban – Yoda, Budescu, Bukari – Yazalde.