De ce abia acum?

iulie 19, 2011 in Liga 1

Dragomir si Becali - de la prietenie la război total!

Șeful Ligii a redeschis, luni, cazul „Valiza”. Vrea să bage Steaua în „B”? La finalul sezonului 2007/2008, atunci când Teia Sponte, un apropiat de-al lui Becali, a fost reținut la Cluj-Napoca având asupra sa suma de 1,7 milioane de euro, Dumitru Dragomir (foto stânga) nu a făcut atâta vâlvă ca acum. Cearta dintre Dragomir și Gigi Becali pe drepturile tv ale Ligii, marcată de jigniri repetate între cei doi, a pus „Valiza” și pe masa instanțelor… sportive. Ceea ce trebuia făcut atunci, după acel „U” Cluj-CFR Cluj (0-1). De ce abia acum?

Cred că asistăm la o răzbunare tipică fotbalului românesc. Aflat într-un scandal de mari proporții cu Gigi Becali, Dragomir a trecut la acțiuni concrete. Deși ar fi trebuit sa fie ferm atunci, la finalul de campionat din 2008, când DNA-ul a pus mâna pe „valiza” de la Cluj, șeful LPF iese acum la rampă. Categoric, nimeni nu este mai presus de lege însă demersul domnului Dragomir nu mai are consistența pe care ar fi avut-o în urmă cu trei ani.
Pe bună dreptate sunt invocate regulamentele Ligii și Federației unde premierea este interzisă. Corect. Același lucru este precizat în legislația FIFA și UEFA. Nu este de glumă cu așa ceva însă oricare om de bună credință, iubitor și cunoscător de fotbal, se întreabă de ce tocmai acum se ajunge la regulament? Nu era cumva valabil regulamentu’ și la acel meci de pomină, „U”-CFR?
Despre procesul aflat pe rol. „O să mă duc la proces și o să spun tot ce știu în cazul «Valiza»”, a fost reacția domnului Dragomir. Foarte frumos. Mă întreb din nou de ce abia acum? A trecut destulă vreme în care, dacă avea ceva interesant și concret referitor la cazul „Valiza”, șeful Ligii Profesioniste putea merge la procurorii DNA sau la judecătorii de caz. Și spunea tot. Ori acum, pe undeva, povestea seamănă cu o tăinuire adevărului. Altfel ce se poate înțelege din „întârzierea” de trei ani?
Mi se pare evident că demersul președintelui Ligii miroase a răzbunare. Din păcate, fotbalul românesc a creat un astfel de sistem. Un sistem în care unul îl are la mână pe celălalt. Un fel de mafie în care dacă vrei să obții ceva îl calci în picioare pe adversar că dacă nu te calcă el. Sunt adevăruri neștiute decât de acești oameni și spuse doar atunci când interesele lor sunt afectate. Declarațiile lui Gigi Becali privind schimbarea conducerii Ligii sunt elementul care a adus „valiza” în vizorul instanțelor sportive. Altfel era… mucles! 🙂
O nebunie tipic balcanică de care nu vom scăpa așa ușor. Ceva trebuie schimbat că nu se mai poate. Nu putem crește tinerii talentați într-un scandal continuu. Peste o zi debutează tinerii de la U-19 în Campionatul European, iar peste câteva zile începe campionatul. În ce atmosferă!