Dani, de ce acum?

octombrie 11, 2012 in Națională

Dani Coman are motive de supărare. Răfuiala mediatică cu selecţionerul Victor Piţurcă nu pică bine. Nici pentru el, nici pentru Piţi, nici pentru naţională!

Nu am ezitat să critic echipa naţională ori de câte ori a fost cazul. Dar niciodată înaintea unei confruntări majore cum este meciul cu Turcia. Sunt zilele cele mai importante. Pentru pregătire, tactică şi moral. Un scandal nu face decât să bulverseze ordinea firească a lucrurilor şi disciplina. Dani Coman, portarul Vasluiului, a ieşit în presă cu declaraţii care îl vizează pe selecţionerul Victor Piţurcă. Poate are dreptate în ceea ce spune dar nu trebuia să iasă acum. Sună a răzbunare dar mai ales a frustrare. După „dubla” cu Turcia şi Olanda avea destul timp. Dani Coman n-a mai răbdat. Din acest motiv vorbele lui nu au claritate şi nici greutate. Lumea se gândeşte doar la confruntările cu turcii şi batavii. Rămâne întrebarea şi nedumerirea: de ce apar scandaluri înaintea meciurilor oficiale importante? Simplu: din interes. Fiecare cu al lui!

Supărarea lui Dani Coman la adresa selecţionerului Victor Piţurcă este justificată. Portarul Vasluiului este titular la echipa de club, joacă meci de meci şi a apărat bine. Exact criteriile care l-au făcut celebru pe Piţurcă atunci când vine vorba despre selecţie. Dar anii au trecut şi principiile se mai tocesc odată cu trecerea lor. Valabil şi la Piţi!
Coman îi mai reproşează selecţionerului neconvocarea altor colegi de la Vaslui. Sânmărtean şi Marius Niculae puteau fi măcar rezerve. La o adică poate era nevoie de ei. Dacă motivul neconvocării lor îl reprezintă un conflict mai vechi cu Adrian Porumboiu, patronul Vasluiului, atunci iar nu e ok. Şi totuşi selecţionerul decide. De asemenea, tot el răspunde pentru rezultate. La finalul meciurilor. Atunci când era normal să se discute temele de mai sus.
Nu este însă deloc normal ca astfel de scandaluri mediatice să explodeze când echipa naţională nu este în ţară, iar pe lângă asta mai are şi un joc infernal. Probabil interesele sunt aşa de mari că orice urmă de normalitate şi bun-simţ este călcată în picioare. Pe de altă parte, Piţurcă trebuie să ştie să încaseze astfel de lovituri de presă. Ştiu că nu-i pică bine dar este musai că doar e selecţioner.
Dani Coman este unul dintre jucătorii care ştiu bine ce înseamnă să fii profesionist. Pe teren şi în afara lui. Nu îl înţeleg de ce se lansează în astfel de atacuri înaintea unui meci oficial important când ştie cât de mult contează starea de spirit pentru jucători, pentru antrenori. Din acest motiv îl suspectez de rea-credinţă. Altfel, legat de selecţie, sunt multe de comentat şi criticat. Dar după meciul cu… Olanda!