Dan Petrescu, the best!

octombrie 22, 2020 in Liga Europa

Poate o explicație pentru performanțele lui Dan Petrescu cu CFR Cluj: „Tot ceea ce oamenii îți vor spune că nu poți face, încearcă și vei vedea că poți.” – Henry David Thoreau (filozof american, eseist, scriitor, naturalist)

Fără doar și poate, Dan Petrescu este cel mai bun antrenor român din campionatul intern. Și nu numai. Prin victoria CFR-ului la Sofia, 2-0 cu CSKA, „Bursucul” ne-a demonstrat din nou că se poate face performanță la cel mai înalt nivel. Petrescu ne arată care este drumul spre cupele europene, spre grupe, spre primăvară. De când este la CFR a reușit rezultate mari. Să nu uităm că în sezonul trecut echipa sa a fost singura care nu a pierdut cu FC Sevilla (0-0 și 1-1), câștigătoarea Ligii Europa. Păcat de eliminare, cine știe ce-ar fi ieșit după calificare. Acum, cu CSKA, tot un rezultat mare. De ce? Pe final de mercato bulgarii au transferat pe bandă rulantă. Nouă jucători. Fotbaliști buni de peste tot. De la Lille, Watford, Nancy și alții. Dar Petrescu a avut echipă. CFR are experiență pentru Europa. Se vede asta, jocul se leagă doar pentru rezultat. Nimic mai mult. De fapt asta rămâne în istoria fotbalului. Nu se ridică statui pentru jocurile spectaculoase, doar pentru rezultalele mari. Dan Petrescu nu se abate de la principiile sale. Performanțele de până acum dovedesc că nu greșește!

Dan Petrescu nu ezită să-și laude adversarii înaintea meciului. Indiferent de valoarea și nivelul competițional. O tactică bună, cu dublu efect: își motivează jucătorii și pune „somnifer” pentru psihicul echipei adverse. Unii critică asta dar uite că rezultatele îi dau dreptate „Bursucului”.
Deși CFR era văzută ca favorită înaintea confruntării cu CSKA Sofia, Petrescu a ținut-o pe-a lui. „Am văzut șapte meciuri ale lui CSKA Sofia. Mi-a plăcut. Cred că au șanse bune să se califice din grupe.”, a spus Dan Petrescu înaintea confruntării de la Sofia. CFR a jucat bine, la rezultat. Victoria se datorează în mare măsură unei discipline tactice dusă la extrem. Așa și trebuie, la CFR nimeni nu iese din cuvântul „Bursucului”. 🙂
Vorba lui Gică Hagi, „Dan e un fel de Bielsa”. Marcelo Bielsa, antrenorul care face minuni pe unde se duce, omul care a readus-o în Premier League, după mulți ani de așteptare, pe Leeds United. Cine avea dubii că suntem sub bulgari la nivel de echipe de club trebuie să renunțe repede la astfel de gânduri. CFR a fost tot meciul peste CSKA, iar asta i se datorează în mare parte lui Dan Petrescu.
Un manager așa cum există în fotbalul mare. Petrescu face echipa, Petrescu își alege jucătorii, Petrescu stabilește tactica, Petrescu face schimbările și tot așa. Petrescu, Petrescu și iar Petrescu. La CFR nu există altcineva care să se bage la echipă decât Dan Petrescu. E simplu. Asta explică performanțele de până acum. Și tot asta va reprezenta baza solidă pentru ceea ce va urma la CFR Cluj. Dan Petrescu, the best!