Daca nu egala Napoli…

decembrie 3, 2010 in Fotbal

Daca Steaua nu era egalata, pe Ghencea, de Napoli, in acel 3-3 de pomina, la ora asta era calificata in primavara europeana. Altfel, un 1-1 cu Liverpool nu e de ici de colea. „Cormoranii” au trupa chiar daca le-au lipsit nume importante. Teoria ca au folosit „echipa de rezerve” nu este realista pentru simplul motiv ca la englezi nu exista un astfel de concept. Un 1-1 care pastreaza sperantele „ros-albastrilor” dar la Napoli va fi infinit mai greu.

Cand ceri opt milioane de euro pe o „rezerva de lux” ca Lucas Leiva cred ca spune totul despre valoarea lui Liverpool in comparatie cu ceea ce gasim pe la noi. Babel, Cole, Reina sau Fabio Aurelio sunt jucatori de valoare in fata carora este greu sa te impui. Sincer, la ce se joaca in Liga 1, acest egal reprezinta pentru Steaua, ca joc, unul al marilor sperante.
In multe situatii, Liverpool a cedat initiativa dar niciun moment nu a pierdut controlul meciului. Dovada sta golul lui Jovanovic, la primul sut pe poarta al „cormoranilor”. Steaua a etalat un joc bun, in special in cea dea doua repriza. Presiunea „ros-albastrilor” a adus ocazii. Drept rasplata a picat si golul egalizator gratie unei gafe monumentale a portarului englezilor, spaniolul Pepe Reina.
Uitandu-ne spre clasamentul grupei K e chiar bine ce a realizat Steaua. Singurele echipe care au reusit sa castige sunt primele doua clasate, Liverpool – cu doua victorii si Steaua – o victorie. In rest nu mai putin de sapte (!) egaluri. Iarasi interesant, Steaua este echipa cu cela mai multe goluri marcate, iar in deplasare a reusit sa inscrie de fiecare data, atat pe „Anfield Road” cat si la Utrecht.
Cu Napoli va fi un infern. Nu cred ca gruparea italiana isi va permite, asa cum a facut-o pana acum, sa odihneasca numele grele. Sunt convins ca Napoli va folosi, contra Stelei, cel mai bun unsprezece si toata „logistica” care se impune castigarii celor trei puncte. Steaua trebuie sa joace cu curaj acolo, sa marcheze daca vrea calificare. Altfel, un joc la 0-0 poate fi echivalent, la final, cu un dezastru.
Si nu in ultimul rand, nota 10 pentru fanii Stelei care au creat o atmosfera de zile mari. Daca nu egala Napoli pe Ghencea…