Cupa Mondială 2014: Germania a pedepsit antifotbalul și a devenit campioana lumii!

iulie 14, 2014 in CM 2014 - Brazilia

Germania a câștigat al 4-lea titlu mondial din istorie. „Mannschaft” este prima reprezentantă a Europei care triumfă pe pământ sud-american!

Germania a câștigat al 4-lea titlu mondial din istorie. „Mannschaft” este prima reprezentantă a Europei care triumfă pe pământ sud-american!

Argentina nu putea câștiga Cupa Mondială cu două șuturi pe poartă în 120 de minute. Era nedrept. Germania a avut răbdare, a construit cu meticulozitate atac după atac și a avut gramul acela de noroc în momentele decisive. „Mannschaft” a rupt blestemul și a câștigat titlul mondial pe pământ sud-american. Pe 13 iulie cu un gol în minutul 113. 🙂 Götze a marcat poate cel mai important gol din istoria fotbalului german. Un rezultat corect și drept. Nemții au meritat cu vârf și îndesat acest trofeu pentru că au pregătit totul ca la carte. Fiecare meci, fiecare pasă, fiecare gol. În timp ce Messi a ratat ocazia să arate că e mai tare decât Maradona. Germania a pedepsit stilul ultradefensiv al Argentinei și s-a încoronat campioană a lumii. Deutschland über alles!

Argentina și-a bătut joc de ocaziile imense pe care le-a avut Higuain și Palacio. Prea mult pentru o cauză atât de mare. Lionel Messi a fost pierdut în spațiu. Culmea, FIFA i-a dat „Balonul de Aur” al Cupei Mondiale 2014. O bătaie de joc pe față menită să mai șteargă din suferința argentinienilor. Falsă consolare.
Germania a reușit să omoare jocul economicos și defensiv al „pumelor”. Un joc care în multe momente a semănat a antifotbal. Argentina a lăsat senzația că și-a dorit să ajungă la penalty-uri dar bine că nu s-a întâmplat asta. Era nedrept în raport cu ceea ce am văzut la acest turneu final.
Nemții nu s-au grăbit deloc. Și au menținut un ritm destul de ridicat. Rupt pe alocuri de execuții senzaționale. Cum a fost cea a lui Götze, din minutul 113. Germania a trecut cu brio peste accidentarea lui Khedira, de la încălzire, și accidentarea lui Kramer (min. 31) schimbând ordinea mondială în fotbal.
„Mannschaft” a făcut spectacol și a câștigat pentru a patra oară Cupa Mondială. Selecționerul Löw, căpitanul Lahm, legenda Klose, senzaționalul Müller și colegii lor au transformat visul unei nopți de iarnă braziliene într-o izbândă colosală. Nimeni nu o poate contesta!
La ora când scriu aceste rânduri pe cerul de la Rio de Janeiro explodează artificiile. Germania sărbătorește intens. Campionatul Mondial s-a terminat și deja ne este dor de el. Poate cel mai spectaculos Mondial din 1994 încoace. Auf Wiedersehen!