Messi, „balonul de… abur”!

iulie 15, 2014 in CM 2014 - Brazilia

Lionel Messi a primit „Balonul de Aur - World Cup 2014” dar FIFA nu l-a inclus în echipa Mondialului. Ce nebunie!

Lionel Messi a primit „Balonul de Aur – World Cup 2014” dar FIFA nu l-a inclus în echipa Mondialului. Ce nebunie!

Mondialul s-a terminat dar comentariile continuă. Astăzi, câteva cuvinte despre Lionel Messi. Superstarul argentinian a vomitat pe teren în finala cu Germania, iar FIFA l-a desemnat „Balonul de Aur” al Cupei Mondiale 2014. Deşi neamţul Toni Kroos, conform statististicilor, a fost cel mai bun jucător de la Mondial. Colac peste pupăză, FIFA a dat din nou cu bâta-n baltă şi nu l-a inclus pe Messi în echipa ideală a Cupei Mondiale. Un gest care a vrut să corecteze o eroare dar s-a transformat într-o altă eroare. Messi nu merita „Balonul de Aur” dar avea loc în echipa Mondialului. Un subiect care transformă „balonul de aur” într-un „balon de… abur”. Datorită intereselor financiare şi de imagine!

Lionel Messi nu trebuia să primească „Balonul de Aur” al Cupei Mondiale 2014. La acest Mondial s-a bazat doar pe sclipiri de moment, iar alergarea a confundat-o cu… mersul. 🙂 Germanul Toni Kroos a avut „statistici” mai bune ca Messi dar poate că alţii meritau un asemenea trofeu. Cum ar fi neamţul Bastian Schweinsteiger, senzaţional în meciurile eliminatorii.
E posibil ca unul dintre sponsorii Cupei Mondiale să fi ţinut morţiş ca Messi să primească trofeul. Altă logică nu prea este în spatele unei asemenea decizii. FIFA a realizat gafa şi a dorit s-o corecteze urgent. Din păcate, tot cu o gafă: a făcut echipa Mondialului fără… Messi. Dar l-a inclus pe brazilianul Oscar. Ciudat. Nu a fost Messi în apele lui dar avea loc în echipa ideală!
Şi uite cum s-a transformat un „balon de aur” într-un „balon de… abur”. Din păcate, influenţele financiare şi de imagine dereglează normalitatea. Sunt prea mulţi bani la mijloc şi de aceea se ajunge la astfel de situaţii jenante. Fair-play? Doar o lozincă afişată pe bannere. Valoarea ei s-a pierdut din momentul în care banii contează mai mult decât ierarhia sportivă.
E clar că Lionel Messi a plecat de la acest Mondial cu imaginea şifonată. Şi nu e vina lui în totalitate. Faptul că a vomitat pe teren (şi) în finala cu Germania ne demonstrează că are limite. Nişte limite de care FIFA nu a ţinut cont!