Cupa Mondială 2014: Brazilia – o nouă umilință, Olanda – un „bronz” care n-o bucură, Germania – Argentina sau ciocnirea civilizațiilor!

iulie 13, 2014 in CM 2014 - Brazilia

Germania și Argentina refac ordinea mondială în fotbal. Müller și Messi (dreapta) se luptă pentru „Balonul de aur” al Cupei Mondiale!

Germania și Argentina refac ordinea mondială în fotbal. Müller și Messi (dreapta) se luptă pentru „Balonul de aur” al Cupei Mondiale!

Finala mică a părut mai degrabă un chin decât o bucurie. Atât pentru Brazilia cât și pentru Olanda. Dezamăgite de ratarea calificării în marea finală de la Rio de Janeiro, ambele formații au tras de ele ca să ofere ceva suporterilor. Brazilia a visat să îngroape masacrul de la Belo Horizonte, cu Germania (1-7), dar a eșuat într-o nouă apariție umilitoare. La scor de neprezentare. Mai bine nu venea la meci și poate că lumea ar fi înțeles un astfel de gest. „Portocala mecanică” și-a adus aminte că nu mai marcase un gol de 240 de minute, „sfertul” cu Costa Rica și semifinala cu… finalista Argentina. Van Persie, Blind și Wijnaldum au executat o Brazilie care a uitat cum trebuie să se apere și cum să atace eficient. E incredibil ceea ce se întâmplă cu „Selecao”. Fascinația fotbalului spectaculos care ne-a încântat aproape un secol este doar o amintire plăcută. Finala o joacă Germania și Argentina, în seara asta, de la ora 22:00, pe TVR1!

Olanda a avut 2-0 încă din minutul 17. Robin Van Persie și Daley Blind au șocat fanii brazilieni prezenți pe stadionul „Nacional de Brasilia”, din capitala Brasilia. Lumea se gândea deja la dezastrul din partida cu Germania. Normal. Brazilia nu juca nimic, iar iluzoria revenire pentru câștigarea locului 3 a rămas la stadiul de speranță.
Brazilienii au impresionat doar la intonarea imnului. În acest condiții, „portocala mecanică” a avut o misiune ușoară pentru a prinde podiumul Cupei Mondiale. Un loc onorabil dar departe de visul secular de a deveni campioana lumii. Poate data viitoare. 🙁
Altfel, Germania este favorită în finala cu Argentina. Nemții au o serie de 17 meciuri fără înfrângere din care au câștigat 12. Fantastic. Argentina are de partea ei o defensivă de fier. În faza eliminatorie de la Cupa Mondială nu a primit gol. La fel s-a întâmplat în nouă din ultimele 11 meciuri. Ceva fantastic.
În aceste condiții, nu este exclus să avem parte de o finală închisă. Greu de asumat riscuri cu o asemenea miză. „Mannschaft” vine cu un moral de fier, „pumele” îl au pe Messi, iar Brazilia râde cu un ochi și plânge cu celălalt. Dacă i-au nemții Cupa Mondială rămâne frustrarea de după acel dezastator 1-7, iar dacă triumfă Argentina, rivala de moarte a „Selecao”, este un fel de bomboană pusă pe colivă!