Cupa Mondială 2014: Brazilia – în „sferturi” cu voia Divinității, Columbia – pe mâna golgheterului James Rodriguez!

iunie 29, 2014 in CM 2014 - Brazilia

Mauricio Pinilla putea să dea lovitura de grație Braziliei dacă „transversala” din ultimele secunde ale prelungirlor era gol. Apoi a ratat la penalty-uri. Curat ghinion!

Mauricio Pinilla putea elimina Brazilia dacă „transversala” din ultimele secunde ale prelungirlor era gol. Apoi a ratat la penalty-uri. Curat ghinion!

Brazilia s-a chinuit agonizant de mult cu Chile și ne-a arătat, din nou, că nu are stofă de campioană mondială. „Selecao” a avut nevoie de un autogol în cele 90 de minute regulamentare ca să poată avea ceva pe tabela de marcaj. A fost 1-1. Chile a avut o bară în ultimele secunde ale celei de-a doua reprize de prelungiri. Atunci putea detona bomba bombelor. La penalty-uri, înaintea ultimei „perechi” era egal, 2-2. Neymar a marcat ștrengărește, iar chilianul Jara a dat-o-n bară. Și așa a ajuns Brazilia în „sferturi” acolo unde va întâlni Columbia. Fără Luis Suarez, Uruguayul a părut o echipă banală ce părea că nu realizează unde se află în acel moment. În schimb, columbienii și-au făcut jocul și l-au „inventat” pe golgheterul la zi al Cupei Mondiale, James Rodriguez. Atacantul columbian are la activ cinci goluri reușind să marcheze în fiecare meci. „Dubla” lui Rodriguez aduce Columbia în fața Braziliei pentru un sfert de finală pe viață și pe moarte!

Brazilia a suferit enorm pentru calificarea în sferturile de finală. Cine ar fi crezut înaintea confruntării cu Chile? În cele 90 de minute regulamentare, selecționata „cariocas” n-a fost în stare să marcheze măcar un gol. A fost nevoie de autogolul chilianului Mena (min. 18) ca „Selecao” să ia avantaj pe tabelă. FIFA l-a anunțat pe David Luiz ca marcator însă rămân la părerea că a fost mai mult autogol decât… gol. 🙂
Alexis Sanchez, vedeta chilienilor, și-a adus echipa în cărțile calificării prin reușita din minutul 32. Din acel moment, la 1-1, Brazilia s-a prăbușit și nu a mai respirat până la final. Și-a revenit un pic în prelungiri când a vrut să rezolve ecuația calificării prin joc, nu la loteria penalty-urilor.
Dar de ce i-a fost frică Braziliei nu a scăpat. David Luiz a deschis bine hazardul loviturilor de departajare și a marcat. Prea apăsat de miză, chilianul Pinilla a ratat. La fel s-a întâmplat cu tânărul Willian. Chile era din nou în cărți însă Alexis Sanchez a irosit șansa egalării. Marcelo a făcut 2-0. Aranguiz a redus din handicap. Brazilianul Hulk a ratat, iar Marcelo Diaz a marcat pentru 2-2. Urma ultima „pereche”: Neymar – Jara. Brazilianul a înscris ștrengărește după care cerul s-a prăvălit peste Jara care nu a rezistat presiunii și a trimis în bară. Brazilia s-a calificat în „sferturi”. Cu bune, cu rele, „Selecao” a fost un pic peste Chile dar nu are joc de campioană mondială. Chiar dacă va câștiga trofeul! 🙂
Columbia nu a avut emoții cu Uruguay. Fără „canibalul” Luis Suarez, „celeștii” nu au contat mai deloc. James Rodriguez a ajuns golgheterul la zi al Cupei Mondiale după o „doppietta” de senzație. Mai ales la primul gol. Rodriguez (min. 28) a preluat mingea pe piept, la margina careului, și a prins un voleu de zile mari. Mingea s-a dus ca din tun sub transversală și apoi a intrat în poartă. Fabulos!
Urmează un sfert de finală Brazilia – Columbia, cu „Selecao” în postura de mare favorită. Dar mai știi?