Cum e când dai cu șutul în pâine

decembrie 16, 2012 in Special

Romeo Surdu a fost chemat la gard de fanii rapidiști, de multe ori, ca să înjure Steaua. Astăzi, regretă. Mai bine se gândea înainte s-o facă!

Romeo Surdu a fost chemat la gard de fanii rapidiști, de multe ori, ca să înjure Steaua. Astăzi, regretă. Mai bine se gândea înainte s-o facă!

Cei care activează în fotbalul românesc uită prea ușor clubul unde au câștigat bani frumoși. Mai mult, îl reneagă total. Fie îl înjură, fie spun vorbe grele. Din dorința de a demonstra conducerii și suporterilor de la noua grupare unde s-au angajat cât de devotați sunt ei. Astăzi am ales trei exemple: jucătorul Romeo Surdu și antrenorii Mircea Rednic și Dorinel Munteanu. Surdu și Munteanu au pus la zid Steaua. Primul și-a cerut scuze dar gestul este un pic cam tardiv. Rednic a pus la zid Rapidul. Mi-e greu să cred că aceștia vor mai călca prea curând pe acolo. Dar mai știi. Viața îți oferă multe surprize!

„Am petrecut trei ani de zile la Steaua și nu am vrut să fiu în situaţia să îi înjur, dar dintre colegi şi cei din staful tehnic de la Rapid mi-au spus să fac treaba asta, că altfel o să mi-i pun în cap pe suporteri. Am făcut-o ca să fie o atmosferă plăcută. Mi se spunea că ce mă costă să-i înjur, că ei asta vor, să-i înjuri pe stelişti şi atât, indiferent de ce aş face pe teren”, a spus Romeo Surdu, ieri, la Sport.ro, imediat după despărțirea de Rapid.
Un alt exemplu. „Nu o să-l iert niciodată pe Copos. M-a dat afară de ziua mea și tata a făcut infarct. Nu mă mai întorc niciodată la Rapid”, zicea Mircea Rednic în aprilie 2000. Dar acel niciodată are deja termenul de garanție expirat, iar „Puriul” a parafat în toamna lui 2007 un contract pe patru ani cu Rapidul, fără a se preciza însă câte luni are anul. 🙂 Aici a rezistat doar șase luni, înaintându-și demisia în martie 2008! „Sunt oameni împotriva mea acolo, aceiaşi oameni care m-au dat afară de pe stadion. Nu mă mai întorc niciodată la Rapid!” a spus Rednic la Telesport. Uite că s-a întors!
Un alt caz pe aceeași temă. Dorinel Munteanu a dat „delete” Stelei. De două ori. Prima dată pe 13 iulie 2011: „Despre perioada cât am fost antrenor la Steaua, vă spun sincer că nici nu vreau să-mi fie trecută în CV acea lună şi jumatate cât am stat acolo”. Apoi a revenit, a doua oară, când a fost numit antrenor la Dinamo: „Păstrez ce-am spus, că aș vrea ca Steaua să dispară din CV-ul meu de antrenor”. Fără comentarii!
Trei exemple clare. Un jucător și doi antrenori. Și ele pot continua. Oamenii ăștia au dat atât de ușor cu șutul în pâine. Nu poți terfeli clubul unde ai activat chiar dacă, poate, ți se cere asta. Să fim serioși, vorbim despre oameni maturi, cu personalitate. Practic, ei au închis singuri ușa. Viața îți oferă însă multe surprize. Azi ești pe val, mâine, nu. E bine să existe frică de Dumnezeu, să nu injure și să nu blesteme aiurea. Ca să poată mânca liniștiți pâinea cea albă pe care o câștigă în fotbal!
Uitați-vă cum este viața. Surdu e șomer. Dorinel Munteanu este pe picior de plecare în Rusia. Doar lui Rednic îi merge bine, la Standard Liege, însă mâine nu se știe ce va fi acolo. Așa că e musai de învațat din așa ceva.
Ca pildă de viață este recomandat să lași o portiță acolo de unde ai plecat. O portiță pe care să intri la orice oră și să spui „bună ziua”. Ca să poți câștiga, din nou, o pâine!