Cu Chile, victorie amăgitoare!

iunie 14, 2017 in Națională

Nicușor Stanciu, variantă reconfirmată pentru tricoul cu nr. 10. După Polonia și Chile, el ar trebui să-l poarte!!

Izbânda „tricolorilor” în fața campioanei Americii de Sud (3-2) a trezit la suporteri sentimente de înțelegere ba chiar de păsuire pentru selecționerul Christoph Daum. Poate, poate va face ceva. Judecând la rece, victoria în fața Chile este amăgitoare fiind doar a doua obținută cu România de domnul Daum. Prima a fost cu Armenia, în deplasare. Culmea este că în ambele jocuri adversarii au evoluat în inferioritate numerică. O posibilă explicație pentru criza profundă în care se află naționala. Nu că nu s-ar dori performanță, nu că nu există condiții de pregătire, nu că nu există meciuri de verificare cu adversari redutabili. Pur și simplu s-a greșit strategia de joc, poate și selecția. În repriza a doua cu Polonia (prea puțin) și de voie, de nevoie în confruntarea cu Chile s-a folosit un jucător cu calități de decar, Nicușor Stanciu. Nu este întâmplător că România a marcat goluri deși venea după o lungă secetă. Deci, se poate juca și altceva. Ofensiv, avântat și la victorie. Doar așa se mai poate ajunge la turneele finale. Cui i-e frică rămâne acasă!

Nu vreau să-l laud pe Stanciu dar cât timp a fost pe teren naționala României a atacat și a marcat. Așa a fost mai mereu, cu un jucător de creație care dădea tonul. După ce a intrat în repriza a doua cu Polonia în 10 minute a venit golul lui Bogdan Stancu. Un alt jucător de calitate.
Cu Chile, Nicușor Stanciu a jucat tot meciul. Și s-a văzut asta chiar dacă sud-americanii au evoluat cu un om mai puțin din minutul 33 (Medel, cartonaș roșu). Atacuri variate, faze rezolvate cu inventivitate, trei goluri. După bijuteria reușită de „Motanul” Stancu, în primul mitan, Stanciu a transformat după pauză un 1-2 rușinos într-un 3-2 pentru România dătător de speranțe. Prima dată, Stanciu a egalat cu un șut senzațional din afara careului, iar spre final a șutat periculos tot din afara careului, mingea a fost respinsă greșit de portar, iar Băluță a debutat cu gol la națională. Marți, în zi de 13, cu nr. 13 pe tricou. Curat… noroc! 🙂 Și ce gol, golul victoriei!
Un joc gândit în jurul unui decar ar fi adus naționalei României mult mai multe puncte decât cele șase din actualele preliminarii. Schimbările repetate de sistem au arătat însă că selecționerul Christoph Daum nu a reușit să-și cunoască bine jucătorii. Ne miră că l-a lăsat acasă pe Budescu, un și mai și nr. 10 ca Stanciu.
Până la urmă rezultatele sunt cele care vorbesc, iar România are nevoie de un nou început. Cu un alt selecționer care să fie mai curajos. Cine nu riscă, nu câștigă!