CSM, calificare cu poarta… ciuruită!

noiembrie 12, 2018 in Handbal

Dacă își rezolvă problema din apărare CSM București se poate gândi la mai mult în EHF Champions League. Altfel, nu!

Cu chiu cu vai, CSM București a reușit să se califice mai departe în Liga Campionilor. Și asta chiar dacă nu va câștiga ultimul meci, acasă, cu nemțoaicele de la Bietigheim. Culmea, nu prea sunt cine știe motive de bucurie. În primul rând, CSM a bifat până acum două înfrângeri surprinzătoare în grupa D, în deplasare la Bietigheim și acasă cu Kristiansand. Apoi, CSM a încasat nu mai puțin de 147 de goluri în cinci partide, adică o medie 29,4 goluri primite/meci. Inexplicabil în raport cu ce jucătoare are trupa din București. Enorm. Mult, prea mult pentru o echipă care țintește primele trei locuri în Liga Campionilor. Pretențiile sunt mari din toate părțile mai ales că CSM este finanțată masiv din bani publici. Nu e rău pentru sport dar să nu se supere cineva atunci când vine vorba de obiective. Fără apărare va fi greu de ajuns ca să nu mai vorbim de luat medalii în Final Four-ul EHF Champions League. Acum s-a obținut o calificare de traseu dar plasa porții CSM-iste a fost ciuruită rău de tot!

La sporturile de echipă apărarea este cheia marilor izbânzi. CSM București a câștigat în stil de mare campioană pe terenul unguroaicelor de la Ferencvaros (34-28) însă pentru ceea ce va urma sentimentele de îngrijorare domină bucuria. Și asta pentru că „tigroicele” s-au chinuit serios pentru a merge mai departe în Liga Campionilor.
Cu excepția confruntării de la Budapesta pentru jocurile neconvingătoare din grupa D se vor găsi scuze fel de fel. Schimbările repetate de antrenori sunt pe primul loc. Totuși, la ce nume de jucătoare are CSM și la ce bani primește această echipă de la bucureșteni nici n-ar trebui să existe explicații de acest gen. Pur și simplu echipa nu a jucat la nivelul ei, iar de asta răspund toți cei care sunt acolo, de la președinte până la magazioner.
De ce așa? Păi meciurile pierdute cu SG BBM Bietigheim (deplasare) și Vipers Kristiansand (acasă) au fost jalnice. Nici debutul de meci de la Budapesta n-a fost strălucit, unguroaicele conducând la un moment dat cu 5-1 🙁 însă „tigroicele” s-au redresat pe parcurs. Șochează însă numărul foarte mare de goluri încasate de CSM în grupa D: 147. O simplă împărțire la cele cinci partide jucate arată o medie de 29,4 goluri primite/meci. Enorm. Ceilalți „șefi de grupă” au cifre mult mai bune: Metz, 107 goluri primite, medie de 21,4 goluri primite/meci; Rostov-Don, 122 goluri primite, medie de 24,4 goluri primite/meci; Györ, 123 goluri primite, medie de 24,6 goluri primite/meci.
Una peste alta, CSM București se califică din grupa D indiferent de ceea ce se va întâmpla în ultima rundă. Problema este că fără o apărare meseriașă „tigroaicele” vor avea mari probleme în accesarea Final Four-ului Ligii Campionilor. Că de trofeu, deocamdată, nu e cazul de adus în discuție!