Craiova și CFR, remiză pentru… FCSB!

aprilie 8, 2019 in Liga 1

Craiova zice că merita să câștige, Clujul la fel. Până la urmă au pierdut fiecare două puncte imense!

Un egal care nu le ajută deloc chiar dacă fiecare și-au trecut în cont un punct. Universitatea și CFR au pierdut, la Craiova, două puncte imense. Dacă FCSB câștigă azi, în fața lui Sepsi, va avea trei puncte în fața Universității și va ajunge la trei „lungimi” în spatele CFR-ului. Situația se complică serios dar acest sistem play-off pare să nu fie varianta ideală pentru stabilirea campioanei. „Bisericuțe” există la greu, iar asta face trimitere la „cooperativa” de pe vremuri. Ceva trebuie schimbat dar cel mai bine ar fi să se revină la sistemul cu tur și retur chiar dacă asta implică mai multe echipe. Așa se joacă în campionatele tari și nu trebuie să inventăm noi moara cu apă. Din păcate, adevărata valoare a competiției nu se vede acum ci la vară, în Europa. Atunci aflăm cine, ce și cum. Până una-alta să ne bucurăm, cât putem, de fotbal!

Craiova a vărsat oala plină cu lapte exact atunci când nu trebuia. Oltenii s-au calicit și într-o săptămână au pierdut totul. În Cupă va fi greu de recuperat acel 1-2 cu Viitorul lui Hagi, din Bănie, iar în campionat remiza albă cu CFR (0-0) le îngroapă aproape total șansele la titlu. Naivitatea suporterilor și socoteliile greșite ale patronului au adus Craiova în postura de formație de pluton.
CFR-ul nu s-a abătut de la principiile antrenorului Dan Petrescu. Fără gol primit că la o adică mai bun e 0-0 și-un punct decât… nimic. Și 0-0 a fost doar că dacă FCSB își câștigă diseară punctele, la București, cu Sepsi, va sulfa tare de tot în ceafa ardelenilor. Ce meci va fi în Gruia etapa următoare. Ce meci…
Din păcate, partidele din play-off sunt departe de așteptări. Și de Europa. E clar că „bisericuțele” există. Echipele fără șanse la titlu joacă cum vor cu unii și „altfel” cu alții. După interese. Schimbarea sistemului competițional se impune cu fiecare meci disputat. Poate un sistem eliminatoriu în play-off ar elimina suspiciunile. Poate un campionat cu 18 echipe, tur și retur, dar cu trei echipe retrogradate direct și alte trei la baraj. Plus un baraj eliminatoriu cu vreo patru echipe pentru accesul în Liga Europa. Să vedeți atunci campionat, cu tur și retur la cote maxime.
Titlul încă se joacă. Cel puțin până la confruntarea CFR – FCSB. Rămân însă întrebările, nedumeririle, erorile grave de arbitraj, atitudinea oscilantă a echipelor fără mari aspirații și multe altele.

P.S. Despre handbal… CSM București a pierdut prima manșă a sferturilor de finală din Liga Campionilor: 26-31 cu Metz. Calificarea este practic compromisă. Acum să vedem cine va deconta această nereușită. Cei care au generat schimbările de antrenori pe bandă rulantă, cei care au supervizat transferurile unor „straniere” care nu au vrut concurență pe post, cei care continuă să aprobe transferuri fără a ști cine este din vară noul antrenor? Sunt multe întrebări… Vorbim despre o echipă al cărei buget se alimentează cu bani publici. E mai important decât la alții. Performanța costă, corect, dar dacă nu se face cine plătește?