CFR, dezintegrata de… Ca(s)SiO2

septembrie 11, 2010 in Fotbal

Nu este vorba despre un nou model lansat de cunoscuta companie japoneza care produce ceasuri de mana. Glumind un pic, rezultatul unei reactii intre oxizii acizi (CaO) si oxizii bazici (SiO2) poate oferi raspunsuri si in… fotbal. Antrenorul Marius Sumudica a fost „acidul” gata sa gaureasca o echipa campioana, CFR Cluj, care nu isi gaseste cadenta. Cassio a fost „baza”, cu doua goluri venite dupa un inceput mai putin convingator la Rapid. „Sumi” a avut incredere in brazilian. Si a meritat!

CFR a fost facuta praf si pulbere in Giulesti. Dupa scorul de 2-0 poate nu va vine sa credeti insa ca joc Rapid a dominat campioana la toate capitolele. Diferenta de scor este prea mica fata de cele petrecute pe teren. Eliminarile „ceferistilor” Emmanuel Kone si Bastos nu justifica rezultatul final, elevii lui Sumudica controland total ostilitatiile si atunci cand CFR a jucat in efectiv complet.
Dincolo de cele trei puncte castigate de Rapid, meciul cu CFR reprezinta si o victorie a presedintelui Dinu Gheorghe in fata patronului George Copos. Dupa „amicalul” pierdut sambata seara, cu Sahtior Donetk (1-2), partida in care Cassio Vargas Barbosa a avut o noua prestatie mediocra, Copos a aruncat sageti otravite spre Dinu „Vama”. Imediat dupa meci, conform site-ului gsp.ro, finantatorul Rapidului spunea: „S-au facut niste transferuri care nu s-au dovedit inspirate, am adus jucatori care nu cred ca vor confirma!”. Uite ca n-a fost asa!
Si Sumudica are contributia lui la revenirea lui Cassio. Desi pana la meciul cu ardelenii brazilianul nu a rupt gura targului in atac, „Sumi” a continuat sa-i dea incredere. Cum se zice in fotbal, l-a jucat. Cassio (1,83 m) este un varf de careu cu o detenta impresionanta, loviturile cu capul fiind „specialitatea casei”. Intrat in minutul 35, in locul lui Raduta, atacantul brazilian si-a legiferat statutul de „bombardier” cu care a venit de la Uniao Leiria (Portugalia), formatie pentru care a inscris 28 de goluri in 54 de meciuri.
Dar revin la „Sumi”. Mai in fiecare zi apare cate ceva despre el. Ba ca vine Razvan Lucescu director tehnic, ba ca va fi demis, ba una, ba alta. Sumudica si-a vazut insa de ale lui si a pus pe picioare o echipa capabila sa se bata la titlu. Suporterii, de departe farmecul vietii la Rapid, sunt si ei de partea lui. Restul e fler!