Brînză și Halep, două regine și-un singur titlu!

noiembrie 30, 2013 in Special

Ana Maria Brînză (stânga) și Simona Halep merită să fie desemnate cele mai bune sportive ale României pe anul 2013!

Ana Maria Brînză (stânga) și Simona Halep merită să fie desemnate cele mai bune sportive ale României în anul 2013!

Două fete de aur vor lupta pentru supremație în ierarhia sportului românesc din acest an. Ana Maria Brînză a fost deja desemnată cea mai valoroasă spadasină a lumii în 2013. Ana Maria, campionană europeană la individual, vicecampioană continentală cu echipa și o medalie de bronz la Mondialele de la Budapesta. La rândul ei, Simona Halep a făcut senzație în acest an reușind să câștige șase turnee WTA. Ceva incredibil care o propulsează pe Simona aproape de Top 10 și cu șanse ca în 2014 să câștige un turneu de Grand Slam. Ana Maria Brînză și Simona Halep, două sportive care ne arată că și performanța e sexi. Două campioane pentru un singur titlu de onoare. Nu știu dacă este obligatoriu să facem diferența. Brînză și Halep merită să fie încoronate, amândouă, pentru că au fost cele mai bune!

Spada sau racheta de tenis? Scrimă sau tenis de câmp? Două discipline sportive ale căror reprezentante se vor lupta pentru supremație în clasamentul sportului românesc din acest an.
Ana Maria Brînză, o fată aprigă și iute. Când o vezi în concurs cum mânuiște spada pare cam băiețoasă dar când vorbești cu ea are sensibilitate și pasiune în tot ceea ce spune. O combinație de frumusețe și rapiditate care devine letală în asalturile pe planșetă. Aur european la individual și medalie de argint cu echipa, plus bronzul câștigat la Campionatele Mondiale de la Budapesta. Suficient ca să fie aleasă nr. 1 la spadă în lume!
Simona Halep, cam același gen. O inimă mare. În acest an, Simona a câștigat șase turnee WTA. Unii au spus că sunt „mici” dar dacă ne uităm pe lista învinselor (Vinci, Flipkens, Kvitova, Petkovici, Navarro, Kirilenko, Stosur, toate din top 20 mondial) vom cântări perfect performanțele Simonei. Mai mult, victoriile Simonei Halep au fost realizate pe suprafețe de joc diferite: zgură, iarbă, hard afară, hard în sală. Asta spune mult despre forța de joc a Simonei!
Poate nu este corect ceea ce am scris la începutul acestui comentariu: „se vor lupta pentru supremație”. Nu. Ana Maria Brînză și Simona Halep merită să fie încoronate. Amândouă. Au fost cele mai tari în 2013!