Steaua și efectul jumătăților de măsură

decembrie 2, 2013 in Liga 1

Steaua plătește tribut faptului că, în vară, a ezitat să transfere mai mulți jucători de valoare. Poate la iarnă!

Steaua plătește tribut faptului că, în vară, a ezitat să transfere mai mulți jucători de valoare. Poate la iarnă!

În derby-ul cu Petrolul, Steaua a simțit pe pilea ei ce înseamnă un lot restrâns ca număr. Pintilii, Filip și Piovaccari au fost accidentați, Chipciu nerefăcut complet, iar Gardoș și Georgevski erau suspendați pentru cumul de cartonașe. Lipsa unor investiții masive în jucători, mai ales atunci când se iau bani grămadă din Liga Campionilor, a adus-o pe Steaua într-o poziție incomodă pe final de sezon. Șirul interminabil de egaluri este explicat de oboseala acumulată dar mai ales de lipsa unor jucători buni pe banca tehnică. E clar pentru toată lumea că echipele românești gâfâie când sunt puse să joace din trei în trei zile. Drama e că nici nu bagă mâna în… conturi ca să cumpere fotbaliștii de care au nevoie, iar la greu dau din colț în colț. Cum a făcut Steaua cu Petrolul. N-a prea avut soluții decât pentru… 1-1. Efectul jumătăților de măsură!

În vară, Steaua a avut un buget limitat pentru transferuri. Ceva calitate, gen Piovaccari, dar ca număr lotul a rămas subțirel. Și uite ce se-ntâmplă când apar accidentări și suspendări. Improvizațiile bulversează echipa dar și jucătorii.
Problema este destul de delicată și ține de bani. Îi ai, faci lot și de 40 de jucători, nu-i ai, improvizezi cât cuprinde. Dacă Petrolul a aliniat o formulă de echipă standard, Steaua a avut o „formulă de avarie”: Chipciu, nerefăcut și retras în apărare, Varela a fost mai mult rezervă decât titular, Prepeliță când pe dreapta când pe centru, Neagu încă nu s-a acomodat, iar Nikolic încă nerefăcut după o accidentare.
Repet, problema Stelei ține de numărul jucătorilor din lot. Atât. Încă trei, patru jucători de valoare în lot rezolva problema pentru fiecare compartiment în parte. E bine că măcar se învață ceva din toate astea sau ar trebui să se-nvețe. Cluburile care ajung în Liga Campionilor trebuie să bage bani în transferuri. Masiv. Calitate, în primul rând, iar numeric chiar și câte trei jucători pe post. Doar așa se poate reuși pe toate fronturile.
Bugetele limitate sau jumătățile de măsură nu țin de cald când vine vorba de transferuri. Cine se zgârcește nu face performanță. Așa sunt vremurile!