„Brad Pitt” nu mai este infailibil

noiembrie 20, 2009 in CCA

Imi pare rau pentru greselile comise de arbitrul Alexandru Tudor in meciul Universitatea Craiova-CFR Cluj (0-1), din „sferturile” Cupei României. Consider ca este cel mai bun „fluieras” din tara dar asta nu este suficient. Daca el e cel mai bun, mi-e teama sa ma gandesc cum sunt cei slabi… Anularea unui gol perfect valabil marcat de Florin Costea si validarea celui marcat de CFR, dintr-o pozitie neregulamentara a lui Traore, este deja prea mult. In cazul lui „Brad Pitt”, nu pentru prima oara!

Gafele de la Craiova il pun pe Alexandru Tudor, din nou, intr-o situatie deloc comoda fata de iubitorii fotbalului. Tudor nu mai este infailibil iar riscul cel mai mare este ca jucatorii sa nu mai aiba incredere in el. Onestitatea nu i s-a pus niciodata la indoiala, insa, tocmai atunci când este nevoie de el, apar faze dubioase care, si mai grav, afecteaza rezultatul final dar si credibilitatea sa.
In Banie totul i-a iesit pe dos. Asistentul Adrian Ghinguleac voia sa valideze golul lui Costea insa Alexandru Tudor a intervenit si a anulat, eronat, reusita Universitatii. Cum nu se poate mai prost pentru un central. E clar, „Brad Pitt” nu mai este cel de altadata, se afla intr-o evidenta scadere de forma, fiind la a treia greseala importanta in acest sezon.
Celelalte doua s-au comis in campionat. Chiar in debutul sezonului, culmea, tot la Craiova, Tudor a jucat rolul… asistentului in partida Universitatea -Dinamo (0-0). Atunci l -a determinat pe „tusierul” Miklos Nagy sa semnalizeze gresit offside la Claudiu Niculescu, cel care scapase singur cu portarul Silviu Lung jr. Apoi a urmat scandalul cu varicela de la partida Rapid – CFR Cluj (1- 4). Alexandru Tudor s-a prezentat la joc având o eruptie pe mâini si pe picioare. Logic, intr-o astfel de stare, centralul bucurestean a avut o prestatie catastrofala, jenanta, neacordând doua penalty-uri pentru Rapid.
Ce deranjeaza cel mai tare este linistea afisata de Tudor, in ciuda greselilor repetate. Repet, nu pun in discutie onestitatea acestui arbitru insa, daca pentru unii nu exista iertare atunci si Alexandru Tudor trebuie sa suporte consecintele. Daca vrem un climat sanatos in fotbal trebuie sa redam iubitorilor acestui sport increderea ca ierarhia din Liga 1 si nu numai, rezultatele din Cupa României sunt corecte. Or, fara un arbitraj performant nu se poate realiza asa ceva. Sanctiuni drastice pentru arbitrii vinovati este singura modalitate prin care se mai poate indrepta ceva. Altfel, ce ar mai fi de facut?