Bonetti visează cai verzi pe pereți!

martie 11, 2013 in Liga 1

Dario Bonetti a confundat mereu realitatea cu imaginația. O echipă cu nume are nevoie de rezultate, nu de vorbe!

Dario Bonetti a confundat mereu realitatea cu imaginația. O echipă cu nume, ca Dinamo, are nevoie de rezultate, nu de vorbe!

Dinamo s-a despărțit de antrenorul Dario Bonetti dar nu și de umbra sa. Din când în când, probabil din lipsă de ocupație, italianul mai aruncă câte-o vorbă, două, prin presa dâmbovițeană. Ultima „perlă” e dea dreptul comică. „Dinamo ar fi avut o şansă mare cu mine să facă performanţă”, a spus Bonetti pentru www.digisport.ro. Ce poți să mai spui? Rămâi mut și îți faci cruce. Bine că Dinamo a renunțat la italian exact atunci când trebuia pentru că altfel risca să lupte pentru evitarea retrogradării. Spre deosebire de Cornel Țălnar, care tace și face, antrenorul Dario Bonetti doar vorbește mult și frumos. O echipă se ține cu rezultate, nu cu declarații!

„Dacă acționarii aveau mai multă răbdare, puteam să fim și noi în locul Stelei, la un moment dat. Diferența între Dinamo și Steaua nu este făcută doar de bani, acolo antrenorul a avut timp să construiască o echipă. Așa au ajuns să se bată cu Chelsea. Dinamo ar fi avut o şansă mare cu mine să facă performanţă”, a declarat Bonetti pentru digisport.ro. (http://www.digisport.ro/Sport/FOTBAL/Competitii/Liga+1/Bonetti+Nu+am+avut+timp+sa+construiesc+o+echipa)
Pănâ la urmă fiecare are dreptul la păreri. Mă tem însă că signor Bonetti visează cai verzi pe pereți. Acționarii lui Dinamo au avut mai multă răbdare decât era cazul. Echipa nu juca, antrenamentele erau cum erau, jucătorii cu experiență, ca Dănciulescu, au fost marginalizați, iar lista poate continua. Dinamo risca să rateze prezența în competițiile europene numai și numai din cauza lui Dario Bonetti.
Din păcate, tehnicianul italian nu și-a recunoscut niciodată greșelile. De câte ori se pierdea un meci avea o frază pe care o repeta la infinit: „Una grande partita!”. Bonetti a confundat calmul și înțelegerea șefilor săi cu naivitatea. Uite că n-a fost așa, iar demiterea sa a venit în mod logic.
Dovada că am dreptate sunt rezultatele din noul sezon. Trei victorii din trei în Liga 1. Dinamo are o altă față și un alt suflu. Țălnar a salvat echipa în ciuda criticilor venite de la cârcotași de profesie. „Era Bonetti” a rămas doar ca o amintire tristă în mintea fanilor și în palmaresul clublui!