Răducioiu spune lucruri trăsnite

martie 10, 2013 in Liga Europa

Florin Răducioiu ne-a impresionat prin golurile de la World Cup 1994. Atunci a iubit România. Astăzi îi place Anglia și... Chelsea!

Florin Răducioiu ne-a impresionat prin golurile de la World Cup 1994. Atunci a iubit România. Astăzi îi place Anglia și… Chelsea!

Ca să fii respectat trebuie să știi să respecți. Florin Răducioiu a fost un jucător de clasă dar la capitolul caracter rămas corigent. Fost component al echipei naționale și actualul antrenor al reprezentativei U15, Răducioiu a uitat să fie român. Înaintea meciului Steaua – Chelsea a spus că ține cu londonezii. Apoi, după victoria „roș-albaștrilor”, a contestat pe facebook victoria Stelei spunând că a fost „o caricatură de meci”. De parcă nu era suficentă atâta obrăznicie, Răducioiu a revenit cu „completări” invocând meciul mai bun reușit de Dinamo, în 2005, când a învins Everton cu 5-1. Ce exemplu oferă Răducioiu copiilor de la selecționata Under 15? Să țină cu străinii? Tocmai el care amestecă mereu limba română cu italiana întrebând atunci când nu știe ceva „como se zicere pe la voi?”. Mircea Sandu ar face bine să renunțe la colaborarea cu un astfel de personaj amator de… „caricaturi”!

Florin Răducioiu nu are nimic în comun cu statutul de antrenor al unei reprezentative naționale. Un asemenea post cere responsabilitate, seriozitate, respect, bun-simț, patriotism și nu în ultimul rând stil pedagogic. Asta ar trebui să primească de la Răducioiu copiii din reprezentativa Under 15. Și când colo, de ce au parte? De declarații-caricatură.
Înaintea meciului de joi seară, Steaua – Chelsea (1-0), Răducioiu a spus că este fanul lui Chelsea: „Sincer, sincer, sincer astăzi (n.r. – joi) ţin cu Chelsea!”. În timpul partidei a continuat să debiteze lucruri trăsnite, pe pagina de facebook, unde a scris: „Este clar că fotbaliştii vor să-l cureţe pe Benitez şi n-au chef să joace. E pe faţă!”. Apoi a invocat un rezultat spectaculos din 2005, Dinamo – Everton 5-1. Nu poți înțelege aceste declarații decât din perspectiva frustrării. (http://www.evz.ro/detalii/stiri/raducioiu-contesta-victoria-stelistilor-o-caricatura-de-meci-1027372-1.html)
Din păcate, Florin Răducioiu nu are un comportament demn de un selecționer. Copiii de la selecționata U15 nu trebuie să gândească la fel ca antrenorul lor pentru că Răducioiu nu se respectă pe el, ca fost mare jucător, și nu respectă România. În urmă cu un an și ceva, după ce Florin Răducioiu i-a spus lui Paul Pârvulescu că este „trădător” pentru că a semnat cu Steaua, Dănuț Lupu, un alt fost mare jucător de la Dinamo, i-a dat o replică care spune totul despre caracterul lui Răducioiu. „Florin mi-a fost coleg de cameră atâția ani la Dinamo și nu-i vreau răul. Eu l-am învățat să și sărute, să meargă pe stradă, dar acum îl învăț să-și țină gura mai bine decât să vorbească prostii. Auzi cine s-a trezit să vorbească de trădare, ăla care după trei săptămâni în Italia uitase limba română și spunea pe aeroport «como se zicere la voi?»”, a răbufnit Lupu în săptămânalul „Fanatik”. (http://www.ziare.com/dinamo/stiri-dinamo/raducioiu-calcat-in-picioare-de-mentorul-sau-1144981)