Bărboianu și pietrele de moară

mai 6, 2015 in Liga 1

După autogolul din finala Cupei României (2011), penalty-ul provocat la ultimul derby cu Steaua l-a trimis în șomaj pe Ștefan Bărboianu!

După autogolul din finala Cupei României (2011), penalty-ul provocat la ultimul derby cu Steaua l-a trimis pe Ștefan Bărboianu în… șomaj!

Patronul „câinilor”, Ionuț Negoiță, l-a făcut praf în presă pe fundașul Ștefan Bărboianu pe care îl acuză că a dat meciul Stelei. Negoiță susține că are date certe, iar Bărboianu se jură că n-a făcut ceva dubios. Vorbe contra vorbe. La prima vedere, dreptatea fuge spre cel care a aruncat pietrele de moară în timp ce „condamnatul” se scufundă cu ele de gât. Steaua e pusă și ea la zid, iar UEFA așteaptă detalii concrete ca să o excludă din Europa. Acuzațiile sunt extrem de grave, urmările pot fi și mai și. Cred că e treaba instituțiilor statului să ancheteze presupusul blat din „Marele Derby”. Vinovatul să răspundă indiferent cum îl cheamă. Bărboianu, dacă s-a ocupat de prostii, Negoiță, dacă a lansat în spațiul public povești cu cai verzi pe pereți!

Într-un campionat modest dominat de arbitraje sub orice critică un scandal de blat poate să fie bomboana de pe colivă. Ionuț Negoiță, șeful de la Dinamo, l-a pus la zid pe fundașul Ștefan Bărboianu pe care-l vede țap ispășitor pentru acel supărător 1-3 cu Steaua.
Negoiță susține că are detalii concrete și e gata să le ofere autorităților. Foarte bine doar că nu trebuia să iasă în presă înainte de derularea anchetei. De ce? Simplu: în acest moment, Bărboianu este inamicul public nr. 1, iar dacă cercetările nu scot la lumină presupusul blat oalele se vor sparge în capul domnului Negoiță.
Acuzațiile atârnă precum pietrele de moară. Acum, după declanșarea scandalului, Bărboianu are imagine zero. Toată lumea se uită spre el ca la urs. Până se va dovedi altceva noroiul l-a acoperit în totalitate. Pur și simplu riscă să nu mai joace fotbal pentru că toți vor fugi de el.
Autoritățile trebuie să înceapă imediat cercetările. E vorba despre sănătatea competiției interne. Și așa suporterii vin din ce în ce mai rar pe stadioane. Vor mai avea încredere în ierarhia Ligii 1 după ce un patron de club își acuză jucătorul că a trântit meciul?
Așteptăm lămuriri urgente cât se poate de repede!