Astra – Steaua, cu Moș Crăciun!

octombrie 8, 2013 in Liga 1

Iarna-i grea, omatu-i mare... Cam asta anunță meteorologii. Pe 22 decembrie, cu gândul la Moș Crăciun, cui îi mai arde de fotbal?

Iarna-i grea, omătu-i mare… Cam asta anunță meteorologii. Pe 22 decembrie, cu gândul la Moș Crăciun, cui îi mai arde de fotbal?

Incredibil: restanța Astra – Steaua a fost programată pentru data de 22 decembrie. La două zile după Ignat și cu trei zile înainte de Crăciun. Numai în pielea jucătorilor să nu fii! Mi se pare o mare tâmpenie. Steaua a avut și are un sezon infernal, cu meciuri în Liga 1, Cupa României, Liga Campionilor, iar unii jucători și la națională. În loc să meargă fiecare la casele lor, ca să asiste la obiceiul tăierii porcului sau să împodobească bradul alături de familie, ei vor juca fotbal. Nu asta ar fi marea problemă. În unele campionate se va juca imediat după Anul Nou. Dilema este provocată de supraîncărcarea programului dar și de vreme. Se anunță o iarnă grea cum n-am mai avut de mult. Și-atunci unde să se joace? Pe gheață ca să-și rupă picioarele? O temă de meditat pentru Liga Profesionistă care încă mai are timp să caute o dată mai bună și un loc mai călduț. Poate în Antalya, de ce nu?

În ultimii ani campionatul s-a întrerupt la început de decembrie. Acum se joacă de mama focului. Pe 11 decembrie, restanța Viitorul Constanța – Concordia Chiajna, iar peste 11 zile partida Astra Giurgiu – Steaua. Ultimul joc are un statut special din perspectiva luptei pentru titlu. Și totuși se joacă în prag de Crăciun!
Dacă șefii LPF se interesau un pic de starea vremii în aceea perioadă și-ar fi pus mâna-n cap. Meteorologii anunță o iarnă grea, cu ger și căderi masive de zăpadă. Apoi mai este vorba și despre program. Jucătorii Stelei vor fi activi pe toate fronturile (campionat, Cupă, Liga Campionilor, națională) în timp ce Astra are doar grija Ligii 1 plus Mățel și Găman chemați la lotul național. Și punct!
Nu înțeleg de ce atâta grabă. Titlul neoficial de „campioană de toamnă” , mai degrabă de iarnă, nu merită acest efort. Există riscul unor accidentări și, mai rău, ca vremea să impună reprogramarea… reprogramării. 🙂 Ce nebunie!
La 22 decembrie jucătorii se gândesc mai mult la porc, brad și la Moș Crăciun. Meciul ăsta n-ar fi decât un chin. O variantă este stagiul de pregătire din ianuarie și februarie. Multe echipe se duc în Antalya sau Spania. Acolo e mai cald. Spre finalul cantonamentului, Astra și Steaua vor fi pregătite să joace un astfel de meci. Așa, după Ignat, toți jucătorii vor sta cu gândul la fripturi sau la Moș Crăciun. Mai puțin la fotbal!