Grigoraș rămâne-n oraș!

octombrie 7, 2013 in Liga 1

Petre Grigoraș a reușit să resusciteze CFR-ul din moarte clinică. Dar asta nu înseamnă că și-a revalidat postul.La CFR s-au întâmplat multe!

Petre Grigoraș a reușit să resusciteze CFR-ul din moarte clinică. Dar asta nu înseamnă că și-a revalidat postul. La CFR s-au întâmplat multe!

CFR a topit Oțelul provocând un cutremur de șapte „boabe” la clubul din Galați. Antrenorul Petre Grigoraș a reușit să resusciteze o echipă care juca din ce în ce mai prost. Au fost 90 de minute halucinante. Și pentru unii, și pentru alții. Clujenii și-au spălat toate păcatele de până acum și au urcat tocmai pe locul 9 în clasament, iar gălățenii s-au făcut de râs și se afundă în zona nisipurilor mișcătoare. Un 7-2 care nu necesită prea multe comentarii. Poate doar o singură mențiune: rezultatul îl menține pe Grigoraș la cârma CFR-ului. Astfel, Petre Grigoraș rămâne-n oraș. Cel puțin două săptămâni cât ține pauza datorată meciurilor naționalei cu Andora și Estonia. După aceea? Doar patronul Arpad Paszkany știe cel mai bine ce și cum!

Înaintea partidei cu Oțelul Galați, CFR se afla într-o criză profundă. Ocupa un loc de retrogradare în Liga 1, iar în Cupa României și-a luat adio de la competiție. Moralul „ceferiștilor” era la pământ, iar antrenorul Petre Grigoraș părea că nu înțelege ce se petrece cu elevii săi.
Și a venit meciul cu Oțelul. Exact ceea ce trebuia. Foamea de puncte și disperarea au transformat miraculos, în bine, jocul CFR-ului. Băieții lui „Grig” s-au dezlănțuit provocând în tabăra gălățeană un cutremur de șapte goluri pe scara… Ligii 1. Ogbu (3), Maah (2), Gabionetta și Cadu i-au făcut pe spectatorii din tribune să se frece la ochi de uimire. Un 7-2 echivalent cu un balon de oxigen venit la timp.
Cum arată viitorul? Greu de spus acum, la cald, chiar și după acest convingător 7-2. Patronul Arpad Paszkany rămâne același tip imprevizibil pe care-l știm din anii trecuți. Deocamdată, Grigoraș rămâne-n oraș dar nu se știe cât. Pauza adusă de echipa națională pică la țanc oferindu-i ocazia să pregătească în liniște o formație cu un moral excelent după acest succes.
Una peste alta, CFR avea nevoie de o asemenea descătușare. Dar până la participarea într-o competiție europeană, cum s-a vorbit la Cluj după meci, este cale lungă. Astra, Petrolul, Pandurii sau Ceahlăul sunt echipe care au arătat o forță de joc mai mare decât a CFR-ului. Plus constanță în evoluții.
Cu Oțelul am asistat la declicul așteptat de Grigoraș și șefii săi. Confirmarea? Să vedem… Poate etapa viitoare, după reluarea campionatului. La Piatra Neamț, cu Ceahlăul!