Antrenorul e de vină?

aprilie 6, 2015 in Liga 1

Marius SumudicaMarius Sumudica

„Șumi”, antrenorul-suporter care amestecă fotbalul cu pasiunea. Într-un stil unic!

„Șumi”, antrenorul-suporter care amestecă fotbalul cu pasiunea. Într-un stil unic!

Marius Șumudică s-a despărțit de Concordia Chiajna deși echipa joacă bine, iar poziția din clasament este cu mult peste așteptările celor mai înfocați suporteri ilfoveni. De la jumătatea turului Ligii 1 Concordia a pierdut doar două jocuri. Mai e ceva de comentat? Și totuși Șumudică a fost forțat să plece de la Chiajna. Asta e România. Indiferent ce face un antrenor la prima greșeală e pus pe liber. Pur și simplu tehnicienii dorm cu bagajul în mașină ceea ce nu-i deloc normal. Patronii din fotbalul românesc nu au răbdare și pun preț doar pe rezultatele imediate. Mai mult pierd decât câștigă. Oare doar antrenorul este de vină pentru toate relele? Dacă se va continua cu o astfel de logică ieftină viitorul va arată mai rău decât prezentul!

Nu există răbdare în fotbal. Și e rău că se întâmplă asta. De ani buni, majoritatea patronilor confundă un club de fotbal cu un supermarket. Cum au băgat bani în „marfă” vor să încaseze imediat profit din vânzare. Nu se poate și tocmai de aceea nu au răbdare cu performanța.
Marius Șumudică este genul de „antrenor-suporter”. Pune pasiune, se consumă, își exteriorizează reacțiile, face scandal când nu-i convine ceva dar are rezultate. Cum s-a întâmplat la Chiajna unde a transformat niște jucători blazați într-o echipă competitivă cu mari șanse de a se salva de la retrogradare.
De la mijlocul turului „Șumi” a pierdut doar două meciuri. Puține echipe se pot mândri cu un astfel de bilanț. Culmea, după ce nu cu mult timp în urmă a umilit pe Dinamo, cu un 3-0 de coșmar, Șumudică pleacă de la echipă. Nu știu ce probleme sunt acolo însă acest moment ar putea aduce grupării ilfovene tocmai ceea ce dorea să evite: retrogradarea.
Ciudat. Cred că este cuvântul care descrie cel mai bine eliminarea și demiterea lui Șumudică. Un antrenor cu personalitate și meseriaș. Sigur nu va sta cu mâna întinsă după un nou contract. Important este ca acest carusel al antrenorilor să se oprească că altfel nu e bine. Un tehnician bun are nevoie măcar de un sezon ca să arate ce poate. Și o listă de transferuri pe care s-o decidă el, nu patronul. Scuzați, „creditorul”! 🙂