„Simo”, de la egal la egal cu Serena!

aprilie 2, 2015 in Tenis

Simona Halep este mai pregătită ca niciodată pentru o confruntare de zile mari cu Serena Williams.

Simona Halep este mai pregătită ca niciodată pentru o confruntare de zile mari cu Serena Williams.

Simona Halep a ajuns în semifinale la Miami Open deși mulți spuneau că îi va fi foarte greu după triumful de la Indian Wells. În sferturi, „Simo” a trecut de americanca Sloane Stephens (6-1,7-5) precum un rapid printr-o haltă. O oră și 15 minute în care Simonica ne-a arătat, din nou, că este o cu totul altă jucătoare față de sezonul trecut. Puternică, stăpână pe sine, determinată, dornică de a lega victorie după victorie. Abia acum „Simo” este pregătită pentru o confruntare de zile mari cu Serena Williams. Nu are nimic de pierdut pentru simplul fapt că Serena este cea mai bună din lume. Simona este în formă și are șansa ei. Indiferent de rezultat ascensiunea Simonei Halep va continua în 2015, anul în care e posibil să căștige primul turneu de Grand Slam din carieră. Miami este doar o bornă de bifat. Dar importantă!

Simona a făcut-o pe Sloane Stephens una cu pământul. Victorie în două seturi. Fix într-o oră și un sfert. Un succes care îi dă încredere pentru marea confruntare, din semifinale, cu celebra Serena Williams.
Un meci în care „Simo” nu este favorită. Serena este cea mai bună jucătoare din lume, iar calculele hârtiei îi acordă prima șansă. Dar asta nu înseamnă că americanca va câștiga sută la sută partida de vineri dimineață (ora 4:00 în României).
Sunt multe lucruri pozitive la Simona față de anul trecut. În primul rând nu se mai sperie de (re)numele adversarei. Nu îi mai e frică de înfrângere și nici nu se mai sperie de victorie. Își controlează nervii, își stăpânește trăirile. Fără așa ceva nu se pot emite pretenții!
Revenind la confruntarea cu Serena nu este dracul chiar așa negru. „Simo” trebuie să joace fără emoții. Dacă pierde nu va fi un capat de țară dar dacă câștigă devine oficial principala pretendentă la locul 1 WTA.
Simona are ritm și se simte în largul ei pentru că joacă din plăcere. Un avantaj în fața Serenei care se află spre finalul de carieră. E posibil ca „schimbul de generație” în circuitul WTA să se facă la Miami. Maria Șarapova a plecat acasă încă din turul 2, iar Serena o poate urma vineri dimineață. Totul depinde doar de Simona!