Amenințarea fantomei

martie 12, 2012 in Liga 1

Rusescu, salvatorul Stelei!

Steaua și Rapid au speculat la maximum pașii greșiți făcuți de CFR și Dinamo. Dacă despre Rapid se știa că este în cărți pentru titlu, Steaua reprezenta, încă, o incertitudine. Cu „U” Cluj a fost un test de maturitate după ce, în primele 20 de minute, Steaua i-a pierdut pe Martinovici și Prepeliță. Cu șase puncte din șase în primele două etape din sezon, „roș-albaștrii” sunt la… șase puncte de locul 1. Până acum, asemenea unei fantome, Steaua bântuia stadioanele altora ca să se antreneze sau ca să joace meciurile oficiale. În etapa viitoare se aude că Steaua revine în Ghencea. O condiție esențială dacă vrea titlul!

Dinamo și CFR au călcat strâmb și pierd teren în clasament. Rapidul și-a luat punctele cu Petrolul (2-0), iar Steaua a câștigat la Cluj, contra lui „U” (1-0). Greu dar a făcut ceea ce trebuia. Acum clasamentul s-a strâns și stârnește un și mai mare interes pentru etapele viitoare. Dintre pretendentele la titlu, Steaua e singura care a câștigat tot în etapele 19 și 20. Un atu mai ales că meciurile cu Mioveni și „U” au fost în deplasare.
Deși forța de joc a „roș-albaștrilor” este evidentă, datorită tensiunilor existente pe axa patron – antrenor – jucători șansele Stelei l-a titlu erau luate în calcul mai mult din politețe și respect pentru parcursul din Liga Europa. Uite însă că antrenorul Stan a reușit să protejeze moralul jucătorilor, a știut să-și motiveze elevii după dublul eșec cu Twente, iar rezultatele l-au ajutat să rămână în funcție. Deocamdată…
Mulți au zis că opt puncte față de lider sunt greu de recuperat. Dinamo a căzut în păcatul să considere Steaua ieșită din cursă. „Câinii”, în frunte cu Cristi Borcea, au afișat o atitudine de superioritate de parcă mai aveau o etapă și jucau în Liga Campionilor. Așa au ajuns să plece de la Târgu Jiu cu coada între picioare după un meci în care au avut 2-1 și un om în plus din minutul 67.
Victoria Stelei de la Cluj a relansat campionatul. Cu adevărat. Acum totul se joacă pe viață și pe moarte. Orice punct contează. Asta nu înseamnă că jocul „roș-albaștrilor” a fost unul fără greșeală. Dimpotrivă. Cu „U” a fost greu, cu emoții. Pe final, Steaua nu a știut să taie elanul „șepcilor roșii” care atacau cu toate liniile. O problemă de rezolvat pentru jocurile viitoare. Când ai pretenții să câștigi campionatul, cum are Steaua, nu ai voie să faci atătea greșeli. Steaua nu are încă un om de gol de profesie, un golgheter veritabil. Echipa înscrie greu și încă trăiește din inspirația lui Rusescu.
Dar și așa, „fantoma” din Liga 1 amenință liderul. Cu condiția ca să nu plece iar cu cortul prin țară pentru meciurile considerate acasă. În acest moment, Ghencea este cartea câștigătoare!