Adio, visul frumos s-a terminat!

decembrie 10, 2009 in Liga Europa

Daca Unirea Urziceni incepea meciul cu VfB Stuttgart mai atent si cu o aparare ceva mai bine organizata, probabil ca la ora asta savura calificarea in optimile Ligii Campionilor. Fara Galamaz, Maftei si Ricardo, trupa din Baragan a fost vulnerabila fiind, practic, calcata in picioare – ialomitenii incasând trei goluri in primele 11 minute. Suficient pentru ca Unirea sa rateze sansa istorica de a ajunge in primavara UEFA Champions League.


Sedati de ideea ca au venit la Stuttgart cu doua sansa din trei pentru calificarea la masa bogatilor, elevii lui Dan Petrescu au fost ingenuncheati in doar sase minute. Marica (min. 5), Trasch (min. 8 ) si Pogrebniak (min. 11) au anulat visul frumos al unei nopti de iarna. Poate prea repede, in raport cu sperantele fanilor din România dar, mai ales, cu cele ale antrenorului Dan Petrescu si managerului general Mihai Stoica.
Nu doresc sa insist asupra jocului de la Stuttgart. Vreau sa vedem partea plina a paharului. Foarte multi au luat la misto prezenta Unirii Urziceni in grupele Ligii Campionilor. Ma refer aici la patroni si presedinti de cluburi, antrenori, suporteri. Nimeni nu se astepta ca elevii lui Dan Petrescu sa faca atatea puncte in grupa G. Cele opt puncte sunt o minune, iar calificarea in optimile de finala ar fi reprezentat o minune si mai mare. Dar n-a fost sa fie!
Fara exagerare, Unirea merita toata stima noastra. Dupa aceasta campanie de calificare din UEFA Champions League, gruparea ialomiteana ramane cea mai frumoasa echipa a noastra in cupele europene. Au facut opt puncte, au marcat opt goluri, au reusit doua victorii. Deci nu avem ce sa le reprosam jucatorilor ialomiteni.
Inca doua vorbe. Unirea Urziceni a facut in Liga Campionilor mai multe puncte decat alte mari nume ale Europei, cum ar fi Juventus Torino. Ne-am fi dorit foarte mult ca Unirea sa mearga mai departe. Poate chiar si in „sferturi”. Oricum, elevii lui Dan Petrescu au iesit cu capul sus din aceasta competitie. Pana la urma, asta conteaza.