Vremea „Prințului”

ianuarie 25, 2013 in Internaţional

Adrian Cristea vrea să dea lovitura cu Standard Liege. „Prințul” este gata de încercarea vieții!

Adrian Cristea vrea să dea lovitura cu Standard Liege. „Prințul” este gata de încercarea vieții!

Adrian Cristea și-a făcut valiza și a plecat la Liege. Antrenorul Mircea Rednic are nevoie de el ca să ridice un pic… Standard-ul. După un traseu sinuos, pe la Poli Iași, Dinamo, „U” Cluj și Petrolul, cu numeroase măriri și decăderi dar mai ales scandaluri mondene, „Prințul” trăiește în acest moment cea mai importantă provocare din carieră. Un jucător cu calități tehnice incredibile irosite aiurea. A fost aproape de echipa națională dar s-a îndepărtat repede de ea din cauza atitudinii. Până acum, Cristea a pus viața personală mai presus de fotbal. La Standard Liege e altceva. Un fel de totul sau nimic. Ultimul său tren. Mă bucur că are curaj și merge în Belgia. Ce-ar avea de pierdut? Nu lasă acasă decât regretele că trebuia să se schimbe mai demult plus un… botic bosumflat. Știți voi al cui! 🙂

Un talent imens. Cam asta ar fi definiția, pe scurt, a lui Adrian Cristea. Un număr 10 de la care fotbalul românesc a așteptat multe dar a primit foarte puțin. Un meseriaș cu balonul la picior dar în același timp un aventurier de profesie. Anturajul de dincolo de stadion i-a blocat ascensiunea sportivă.
În viața „Prințului”, fetele au contat, mereu, mai mult decât mingea.
Adrian Cristea a ținut prima pagină a ziarelor, zile în șir, cu poveștile fierbinți alături de Bianca Drăgușeanu. Și nu numai. Mai ceva decât titlurile dedicate reușitelor din carieră. Dar asta a fost și s-a dus. Acum, „Prințul” e la Liege ca să semneze cu Standard, iar Bianca, acasă, cu boticul bosumflat. 🙂 Ce este viața!
Sunt sigur că într-un alt mediu, mai profesionist, Cristea își va arăta clasa. Ar fi un câștig pentru el, în primul rând, iar apoi pentru echipa națională. Ambiția e mare. La fel și câștigurile financiare. O șansă imensă pe care „Prințul” nu are voie s-o rateze.
La 29 de ani este momentul ca Adrian Cristea să devină acel „decar” pe care echipa națională îl tot caută de la retragerea lui Hagi. Are dribling, are șut, are tupeu, are imaginație. Mai îi trebuie atitudine, iar Rednic poate rezolva această problemă. La Standard Liege, „Prințul” începe totul de la zero. E vremea lui!