Renaște Craiova!

ianuarie 23, 2013 in Special

Cam așa va arăta noul stadion din Bănie. Un singur amendament: mă tem că 32.000 de locuri sunt prea puține la câtă dragoste există în Oltenia pentru „Craiova Maxima”!

Cam așa va arăta noul stadion din Bănie. Un singur amendament: mă tem că 32.000 de locuri sunt prea puține la câtă dragoste există în Oltenia pentru „Craiova Maxima”!

Adrian Mititelu se retrage de la comanda Universității Craova. „Campioana unei mari iubiri”, cum i-a zis poetul Adrian Păunescu, va renaște din propria cenușă precum Pasărea Phoenix. Din vară, Bănia revine în fotbalul mare. Nici nu se putea altfel. Doamna primar Olguța Vasilescu a făcut ce a știut mai bine și l-a convins pe Adrian Mititelu să redea orașului brand-ul care a făcut celebră Oltenia. „Craiova Maxima” n-a murit niciodată. „Știința” va avea din nou echipă și, din 2016, un stadion nou-nouț, de 32.000 de locuri, după modelul „Mercedes Benz Arena” care aparține „șvabilor” de la VfB Stuttgart. Sărut-mâna, doamna Vasilescu!

Adrian Mititelu, actualul patron al Universității Craiova, s-a decis să dea clubul pe mâna Primăriei și a Consiliului Local. O decizie corectă și înțeleaptă. Cu părți egale pentru toți acționarii. De salutat și clauza impusă de Mititelu care solicită ca noii investitori să nu-și vândă părțile timp de 20 de ani. Mi se pare un detaliu de bun-simț și o garanție a stabilității clubului.
Uite că mai există și oameni care înțeleg unde și cum au greșit, iar apoi au puterea de a se autocorecta. Adrian Mititelu a avut parte de un tratament ostil din partea capilor fotbalului românesc, iar acest război a dus la distrugerea „Științei”. Acum, Mititelu face un pas înapoi. Manevră inteligentă. O dată pentru că rămâne în structura noului acționariat, iar apoi pentru că își repară imaginea în fața fanilor olteni, a Craiovei și nu numai.
Marele merit pentru renașterea „Craiovei Maxima” îl are însă o doamnă adevărată: Olguța Vasilescu. Primărița Băniei a promis oamenilor că vor redescoperi spiritul „Craiovei Maxima” de altădată. O temă de campanie electorală devenită câștigătoare în vare lui 2012. O promisiune care astăzi este respectată. Doamna Vasilescu e hotărâtă: echipă în 2013, stadion de 32.000 de locuri în 2016. După modelul „Mercedes Benz Arena” al nemților de la VfB Stuttgart. Dacă îi iese pasența, Olguța Vasilescu a rezolvat și problema viitorului mandat de primar! Doamnă, felicitări. Sunteți tare!
Cu fostele glorii alături de echipă, cu suporterii în tribune, cu orașul clocotind de dragoste „alb-albastră”, Universitatea Craiova va redeveni rapid forța de temut care, altădată, ținea la respect marile echipe ale Europei. Vorba aceea: mai bine mai târziu decât niciodată!