Viva Espana, ole!

iulie 7, 2010 in CM 2010 - Africa de Sud

Carles Puyol inventeaza o lovitura de cap senzationala si trimite Spania in finala de la Johannesburg. Germania nu a mai repetat prestatiile de pana acum fiind vizibil incomodata de morisca de pase a ibericilor. Trei lucruri sunt certe: in finala Campionatului Mondial au ajuns doua echipe din Europa, ambele formatii pot cuceri in premiera titlul suprem si tot in premiera Europa se impune pe un alt continent.

Primul plus pentru Spania l-a adus insusi selectionerul Vicente del Bosque care a oferit surpriza serii la Durban: tanarul Pedro, titular in locul lui Fernando Torres. „El Nino” a platit astfel cu varf si indesat pentru prestatiile dezamagitoare de pana acum. In schimb, chiar si fara Torres, Spania si-a facut jocul ei obisnuit de posesie. Ba chiar mai bine.
Reactia antrenorului Joachim Low s-a incadrat in tiparele clasice ale nationalei germane. O aparare de fier in calea ofensivei spaniole si contraatacuri in viteza. A mers cu Anglia, a mers cu Argentina dar n-a mai mers cu Spania. Pe langa asta, insistenta „panzerelor” cu mingi inalte in careu a fost o piedica in plus, Puyol si Pique maturand tot ce le-a iesit in cale.
La un moment dat am crezut ca vom avea prelungiri insa Germania a cedat surprinzator. Culmea, dintr-o faza fixa, exact punctul ei forte. Destinul a vrut ca insusi capitanul Barcelonei, Carles Puyol, sa fie autorul golului care trimite Spania in culmea fericirii. Xavi a executat perfect un corner iar Puyol a prins o lovitura de cap demna de cele mai pretentioase generice TV.
Pedro, pustiul minune al Barcelonei, putea sa puna cruce intalnirii cu circa 10 minute mai devreme. Foamea de performanta si dorinta de a marca i-au intunecat mintile lui Pedro care intr-o situatie de „unu la unu” cu portarul Neuer in loc sa-i paseze lui Torres, complet liber si cu poarta goala in fata, a dat cu stangu-n dreptul pana a pierdut mingea. Daca Spania rata finala probabil ca Pedro punea punct carierei de fotbalist. Asa, continua…
Calificarea in finala, o performanta senzationala pentru o reprezentativa dea dreptul uluitoare. Spania, campioana Europei, merge in premiera la „Marele Bal”, brat la brat cu Olanda. Indiferent cine castiga, va cuceri trofeul in premiera, si tot in premiera o reprezentanta a Europei va castiga Cupa Mondiala pe un alt continent. Spania danseaza, Spania este fericita, Spania se bucura, Spania este in finala!