Vise în… „Teatrul Viselor”

august 9, 2011 in Națională

Avem stadion! Să vină Franţa!

Nu este vorba despre „Old Trafford”, legendara arenă a clubului Manchester United. Avem în România un stadion pe care îl invidiază toată Europa. Mâine ar fi trebuit să fim acolo, la meciul cu Argentina. N-a fost să fie. „Naţional Arena” ne aşteaptă la meciul cu Franţa, din 6 septembrie. E frumos şi măreţ. Splendid şi impunător. Un stadion care emană civilizaţie, lux şi confort. Acolo poţi visa la marile performaţe. Chiar dacă nu mai vine Argentina…

Cine ar fi crezut că peste 100.000 de români vor da buzna să viziteze Naţional Arena? Uite că asta s-a întâmplat în week-end-ul care a trecut. Inaugurarea era programată pentru mâine seară. Cu fast. Argentina era invitată să deschidă balul dar ratarea de la Copa America nu explică comportamentul neserios al sud-americanilor. Într-un final, cu chiu cu vai, ne-am ales cu un biet meci amical contra cvasianonimilor din San Marino. La ei acasă, la Serravalle. 🙂
Gândurile îmi fug însă la acest superstadion. Un fel de „Teatrul Viselor” pentru România. Am preferat să îmi cumpăr bilete pentru meciul cu Argentina. Puteam alege calea acreditărilor de presă dar vreau să fac un reportaj din postura de fan al echipei naţionale. Alături de băieţelul meu, Alex, supărat şi acum că marele Messi nu mai ajunge la Bucureşti. Copiii suferă pentru că ei chiar ţin la idolii lor!
Mă arunc într-un fotoliu confortabil, dintr-o tribună, şi închid ochii. Un gigant cu 55.000 de locuri îşi aşteaptă prietenii. Se poate umple în 20 de minute şi dacă este nevoie se poate evacua în doar opt. O sonorizare cu voce de cristal şi patru ecrane-gigant, de 30 de metri pătraţi fiecare, descriu pe fugă cea mai colosală arenă de fotbal pe care am văzut-o în viaţă.
Merită să joci pe un astfel de stadion. Parcă ai aripi, parcă pluteşti. Nu va fi foarte uşor „cocoşilor galici” în faţa unui stadion arhiplin. Şi văd apoi un meci bun al „tricolorilor”. După ce aroganta Argentină ne-a tratat cu sictir uite că tot răul este spre bine. Gazonul va aştepta mai mult de 45 de zile, exact căt scrie la carte pentru a arăta mai bine. Fanii se pregătesc şi ei. Din fiecare ungher al stadionului răzbat parcă spre arenă ecourile imnului „Deşteaptă-te, române!”. Ce va fi la meciul cu Franţa!
Deschid ochii şi mă bucur ca un copil. Avem o arenă de cinci stele, un stadion cu care să ne măndrim. La fel cum facem şi cu echipa naţională pe care o iubim şi când joacă prost. Hai România!