Fotbal și… teatru

august 14, 2011 in Liga 1

Lucescu jr., salvat de „Pancone”!
„Ciobi” știe că va fi altfel cu… Vorskla!

Rapidul câștigă derby-ul istoriei cu Petrolul. La Buzău, departe de stadioanele cu statut de templu ale celor două grupări. Un Rapid ținut în viață de Daniel Pancu (foto stânga), fotbalist de clasă dar care și-a valorificat prea puțin uriașul talent.
De la spectacol sărim la polul opus. Dinamo s-a ales cu o victorie suspectă în „Groapă”. Pandurii lui Grigoraș au fost zmei în prima repriză când i-au hăituit pe „câini” până le-a ieșit limba de-un cot. După pauză gorjenii s-au transformat în… mielușei. Fotbal și teatru, că doar e Liga 1! 🙂

Rapidul începe să mărească viteza poate și cu gândul că nu peste multă vreme va reveni în Giulești. Confruntarea cu Petrolul venea din istorie și însemna foarte mult pentru ambele tabere. Poate că asta a transformat meciul de la Buzău într-un fel de sărbătoare câmpenească, cu fani agreabili și fotbal generos.
Elevii lui Răzvan Lucescu au tras de ei aproape o oră și jumătate ca să își treacă în cont cele trei puncte. Nu a fost ușor chiar dacă Petrolul avea statutul de nou-promovată. Noroc cu „Pancone” care, la câteva minuțele după ce a intrat pe teren, a inventat o execuție tehnică rafinată și a decis soarta partidei. Poate că „găzarii” meritau mai mult însă de la început au dat semne că se mulțumesc cu un 0-0 ceea ce, în final, ia costat scump!
De la frumusețea fotbalului adevărat sărim la teatrul de prost gust. În fotbalul românesc nimic nu poate fi dovedit. Nici meciurile furate de arbitri, nici pungile de plastic pline cu bani care circulau înainte de Revoluție, nici valizele de astăzi, nici… nimic. Un fel de lege a tăcerii care mănâncă ficații suporterilor adevărați, cei care chiar iubesc fotbalul în toată splendoarea sa. Noroc că din peluză lucrurile necurate se văd și se simt…
Dinamo și-a trecut în cont o nouă victorie suspectă. Ca multe altele. Acum, cu Pandurii. Gorjenii au evoluat contradictoriu. O primă repriză entuziasmantă, în care au făcut cu Dinamo cam ce au vrut. Ocazii de gol, un penalty apărat după ce arbitrul Adrian Ilieș l-a inventat pentru gazde și tot așa. Ilieș a vrut să echilibreze într-un fel balanța erorilor pro Dinamo dar a comis-o la fel de grav neacordându-i lui Marius Niculae un gol perfect valabil.
Ca în multe meciuri derulate în „Groapă”, după pauză oaspeții au suferit o transformare suspectă. Practic, Pandurii a devenit o altă echipă. Una de cartier. Cu spații mari în apărare, lipsă de elan, nepăsare și tot așa. Iar în ofensivă liniște totală. Un mesaj suficient de convingător care a invitat pe Dinamo la… gol.
Bine că s-a jucat fără spectatori! Mai mare râsul! Dinamo este lider autoritar, cu nouă puncte din nouă, opt goluri marcate și niciunul primit. Dinamo domină începutul de campionat însă astfel de jocuri nu ajută cu nimic echipa. Vine testul din play-off-ul Ligii Europa, cu Vorskla Poltava (Ucraina). Și antrenorul Liviu Ciobotariu (foto dreapta) știe bine că va fi mai greu pentru Dinamo. Atunci vom vedea cât a fost fotbal și cât a fost teatru în meciul cu Pandurii!