Titlul, o floare și doi grădinari!

mai 29, 2015 in Liga 1

Steaua și-a pus în vitrină al 26-lea titlu de campioană. ASA l-a dorit la fel de tare dar s-a ars cu... Oțel(ul)!

Steaua și-a pus în vitrină al 26-lea titlu de campioană. ASA l-a dorit la fel de tare dar s-a ars cu… Oțel(ul)!

Titlul a fost râvnit de ASA și Steaua și s-a jucat până în ultima secundă. La Iași, CSM-ul lui Prunea nu s-a dat la o parte. Frumos, nimic de zis, doar că n-a făcut același lucru în meciurile de la Chiajna sau Tg. Jiu. De ce? Altfel, antrenorul Gâlcă bifează al doilea trofeu cu Steaua, iar duminică seară poate câștiga Cupa României. Drept mulțumire, Gigi Becali îl aduce pe… Mirel Rădoi. Cei de la ASA s-au văzut prea repede cu trofeul în vitrină. Oțelul a căutat victoria pentru a primi gloria. Toată lumea vorbește despre isprava elevilor lui Florin Marin. Urmează cupele europene. Acolo vom vedea cine este adevărata campioană, cine are valoare. Europa dă ora exacta. Restul sunt povești…

Iașul s-a apărat de parcă avea nevoie de un punct ca să devină campioană. O echipă care se respectă așa face dar rămân partidele caudate, ca să nu spun mai multe, de la Chiajna și Târgu Jiu unde elevii antrenorului Nicolo Napoli au fost de nerecunoscut.
Cu ochii spre poarta ieșenilor și cu urechile ciulite spre Tg. Mureș, „roș-albaștrii” nu au fost în stare să marcheze golul izbăvitor chiar dacă suporterii locali au fost de partea lor. Asta l-a scos din sărite pe președintele Florin Prunea care i-a amenințat pe fanii locali cu bilete de 1.000 de lei la următoarea partidă cu Steaua. De râs, nu-i așa? 🙂
În cealaltă finală pentru titlu, Oțelul Galați a dat lovitura de grație celor de la ASA. Fiesta așteptată la Tg. Mureș pentru cucerirea titlului s-a transformat într-o atmosferă de parastas. Nici măcar glumețul N’Doye n-a mai fost în stare să schițeze un firicel de zâmbet.
Fără doar și poate, „oțelarii” sunt campionii moralității. Au bătut Steaua și ASA, cu același scor (2-1), la ele acasă. Măcar din acest motiv meritau să rămână în prima ligă. Păcat că Oțelul retrogradează, felicitări pentru lecția de onestitate oferită unui campionat presărat de mai multe umbre decât lumini.
Una peste alta, Steaua a meritat acest titlu pentru că n-a renunțat la el nici măcar atunci când totul părea pierdut. Asta i se datorează antrenorului Costel Gâlcă. Din păcate, deși este aproape de a câștiga trei trofee cu Steaua, Gigi Becali a anunțat deja numele noului tehnician: Mirel Rădoi. Asta doar în România se poate întâmpla!