De DEX: Șumudică = RESPECT !!!

mai 24, 2015 in Liga 1

„Șumi”, antrenorul-suporter care amestecă fotbalul cu pasiunea. Într-un stil unic!

„Șumi”, antrenorul-suporter care amestecă fotbalul cu pasiunea. Într-un stil unic!

Marius Șumudică ne-a oferit o lecție de viață printr-o lecție de fotbal. A bătut ASA, liderul la zi din Liga 1, deși înaintea partidei nu avea variante: dacă nu câștiga cu ASA era arătat cu degetul că s-a dat la o parte, iar dacă Astra lua toate punctele risca să fie înjurat de mulți rapidiști pentru că nu a băgat bețe-n roate Stelei. Într-un astfel de decor, „Șumi” și elevii săi au ales fotbalul și fair-play-ul. O victorie clară care a aruncat în aer orice speculație despre valize sau blaturi. La Șumudică așa ceva nu ține. Ăsta e „Șumi”. Pune fotbalul înainte de orice. Chiar și de orgolii. O lecție de viață despre care se va vorbi multă vreme de acum încolo. Nu mai contează cine ia titlul. Șumudică ne-a demonstrat, live, cum se poate câștiga respectul în fotbal!

Astra a bătut liderul mai clar decât o arată scorul de 3-1. Singura motivație a giurgiuvenilor a fost… Marius Șumudică. „Antrenorul-suporter” cu inimă rapidistă. Dar „Șumi” n-a ținut cont de sentimentele antisteliste ci doar de motivația elementară a unui meci de fotbal: victoria.
Greu să fii în postura lui Șumudică. Înaintea meciului cu ASA nu avea nicio variantă. Înfrângerea strângea o sumedenie de speculații pe tema unui posibil blat, iar victoria sau egalul aducea intrarea in dizgrație față de mulți fani rapidiști care preferau ca Astra să încurce Steaua.
Marius Șumudică a dat o lovitură de imagine colosală. Din multe puncte de vedere. „Șumi” a demonstrat că se poate bate la titlu dacă are pe mână o echipă bună. De asemenea, a dat peste nas unora de la Steaua care s-au grăbit să pună la îndoială corectitudinea sa.
Un gest de normalitate despre care n-ar trebui să vorbim atât de mult dar într-un fotbal marcat non-stop de jocuri murdare atitudinea lui Șumudică este floare rară. De care trebuie să avem grijă cu mare atenție.
Astra stârnește un final uluitor de sezon. Steaua a redevenit lider și depinde doar de ea în ultima etapă. „Roș-albaștrii” au învins Botoșaniul în nouă și visează la marea finală de la Iași. Grație lui Marius Șumudică, omul care nu înghite Steaua cu 10 kg de lămâi dar care și-a respectat meseria și fotbalul!