A retrogradat… farmecul!

mai 24, 2015 in Liga 1

Rapid a fost mereu o familie, un grup unit, o stare de spirit. Oricând și oriunde. Va reveni!

Rapidul a fost mereu o familie, un grup unit, o stare de spirit. Oricând și oriunde. Va reveni!

Rapidul a retrogradat și împreună cu el farmecul competiției. La Cluj nu s-a putut repara ceea ce s-a stricat în tur. Rămân întrebările care răscolesc. Cum e posibil să se sancționeze cu depunctarea CFR-ul, iar TAS-ul să dea dreptate… păgubiților? Cei care au făcut asta și au încurcat socotelile campionatului ar trebui să plătească cu vârf și îndesat. De ce nu s-a acordat penalty giuleștenilor în finalul partidei de la Iași? De ce oltenii Universității au fost „miei” cu Brașovul și „lei” în Giulești? Dar viața merge înainte. La fel și fotbalul. Liga 1 a pierdut spectacolul tobelor și sirenelor de lângă Podul Grant dar va rămâne cu jocurile de culise și arbitrajele jalnice. Până când?

Deși a avut cel puțin o oră un jucător în plus, Rapidul nu a reușit victoria izbăvitoare la Cluj. CFR s-a resuscitat instantaneu după ce TAS-ul i-a dat înapoi punctele luate prin decizii aberante. Cei care au bulversat campionatul ar trebui chemați în instanță și puși să plătească bani grei.
Un 2-1 pentru CFR care îi trimite pe giuleșteni la matineu. Rapidul merge în liga secundă și ia cu el spectacolul. Nu vom mai vedea derby-urile cu Dinamo și Steaua dar vom vedea Iașul, Botoșaniul sau Viitorul. Nu se compară cu ceea ce ar fi oferit Rapidul. 🙁
Vorbim de un club care poate strânge la un derby zeci de mii de suporteri. Și zău că e păcat pentru fotbal. Totul s-a pierdut în tur când s-au adunat doar 11 puncte, iar la „adevăr” s-a hibernat pe borna -16. Returul a fost fantastic dar nu a acoperit decalajul.
Rapid e genul de echipă care se poate regenera… rapid. Nu e prima dată când retrogradează. Susținerea suporterilor oferă suficient tonus pentru revenirea pe prima scenă fotbalistică.
Cei care au încercat imposibilul merită felicitați. Antrenorii Cristi Pustai și Cristiano Bergodi, Pancu, Săpunaru, Daniel Niculae și colegii lor. Totuși se putea face mai mult. Momentul e greu dar nu este un capăt de țară. Există viață și după retrogradare, există mereu un nou început.
Realul din Giulești se desparte de Liga 1 și ia în vagoanele sale farmecul vieții!