„Tata Puiu”, „Nea Pompilică” și EURO 2016!

mai 14, 2016 in EURO 2016

După mai bine de un sfert de secol în slujba fotbalului românesc doctorul Pompiliu Popescu va vedea EURO 2016 la... televizor. E corect?

După mai bine de un sfert de secol în slujba fotbalului românesc doctorul Pompiliu Popescu va vedea EURO 2016 la… televizor. E corect?

Deja se știe lotul lărgit pentru Franța. Budescu este marele absent care s-a supărat ca „văcarul pe sat”. Dar a căutat-o cu lumânarea: a ales banii Chinei și a pierdut turneul final. Cine mai rămâne în afara schemei dintre jucătorii chemați? Deocamdată e greu de dat nume pentru că „Tata Puiu” este imprevizibil însă la capitolul abseți cerți avem un nume mare: doctorul Pompiliu Popescu. Un meseriaș în materie de medicină sportivă pus pe liber taman în ajunul demarării pregătirilor. Ciudat, nepotrivit și riscant. Probabil un risc asumat de selecționerul Iordănescu și Federație pentru că noul doctor va avea nevoie de ceva timp ca să afle toate amănunte sensibile despre sănătatea „tricolorilor”. Povestea demiterii lui „Nea Pompilică” se încadrează perfect în telenovela referitoare la terfelirea valorilor românești autentice!

Selecționerul Anghel Iordănescu a anunțat lotul lărgit pentru EURO 2016. Surprize mari nu sunt. Poate Chipciu – pentru că a revenit la forma care l-a consacrat, Ivan – care în ultima vreme n-a jucat cine știe ce și Stanciu – cu un final de play-off dezamăgitor. Surprinde tare neconvocarea lui Rusescu și Budescu. Rusescu, pentru că este în formă și are experiență internațională, iar Budescu s-a pierdut în liga secundă chineză preferând să câștige mai mult deși știa, de la bun început, că va sta departe de ochii lui „Tata Puiu”.
Marele absent de la EURO 2016 va fi medicul Pompiliu Popescu. Un profesionist desăvârșit în materie de medicină sportivă. Tehnic sau birocratic, cum vreți s-o luați, l-a demis Federația, iar președintele Răzvan Burleanu a fost cel responsabil cu explicațiile publice. Sincer, nu cred că „Nea Pompilică” a fost demis de Burleanu ci de… Iordănescu. Mă bazez doar pe intuiție și pe conectarea unor informații mai vechi. Când „tricolorii” au mers la „Colectiv” pentru a aduce un omagiu celor care au murit acolo doctorul Popescu a rămas în reculegere un pic mai mult, iar Iordănescu l-a lăsat pe jos. (http://www.prosport.ro/fotbal-intern/nationala/medicul-pompiliu-popescu-a-rupt-tacerea-dupa-ce-a-fost-dat-afara-de-frf-dezvaluiri-din-activitatea-federatiei-au-incercat-sa-fure-imagine-si-cu-tragedia-de-la-colectiv-am-fost-umilit-15310487) Cum apreciați o astfel de relație de colaborare? Fără comentarii!
Poate de aceea au apărut fel și fel de mizerii declarative începând cu cartofii prăjiți și terminând cu mujdeiul de usturoi. Oameni buni, Pompiliu Popescu are în spate peste un sfert de secol de slujire cu credință a fotbalului românesc la cel mai înalt nivel. Cu rezultate excepționale. Niciun fotbalist sau antrenor de top cu care a lucrat nu s-a plâns de meniuri sau medicație. De ce nu s-a vorbit despre toate astea imediat după meciul cu Finlanda sau cine știe care altul? S-a vrut cu orice preț demiterea lui „Nea Pompilică” ACUM și… punct.