Țălnar, singura variantă pentru Dinamo!

decembrie 28, 2012 in Liga 1

Cornel Țălnar, chemat să salveze Dinamo. Pentru a cincea oară. „Țânțarul” nu se sperie și crede că va reuși!

Cornel Țălnar, chemat să salveze Dinamo. Pentru a cincea oară. „Țânțarul” nu se sperie și crede că va reuși!

Ceea ce era de așteptat s-a întâmplat: Dorinel Munteanu a dat bir cu fugiții de la Dinamo și anunță că preia Mordovia Saransk, ultima clasată în campionatul Rusiei. Un gest care va atârna greu în CV-ul lui Dorinel pentru că seamănă a lașitate. Dacă în cazul „Neamțului” acționarii de la Dinamo s-au grăbit atunci când au ales să lucreze cu el, de data asta Badea & comp. au mutat bine instalându-l ca antrenor principal pe Cornel Țălnar. Un dinamovist sută la sută, un tip care muncește fără să comenteze, un antrenor cu principii sănătoase și un tip curajos. O fostă glorie dinamovistă care are priceperea să scoată din colaps o echipă marcată prea mult de problemele financiare prin care trece clubul. Mai pe scurt, un „Țânțar” dat naibii!

Cornel Țălnar este chemat de acționari să salveze ce se mai poate salva din Dinamo. Până acum, „Țânțarul” a antrenat echipa a doua dar știe bine de tot ce s-a petrecut la echipa mare. Aflat la al cincilea mandat, Țălnar a venit mereu pe post de salvator, în situații limită, și de fiecare dată a rezolvat problema.
Decizia numirii unei foste glorii dinamoviste în funcția de antrenor principal este cea mai inspirată alegere. Dinamo avea nevoie de un tehnician care poate să transmită jucătorilor ceva din motivația de altădată. Fotbalul nu înseamnă doar bani, contracte și interviuri. Fotbalul naște pasiuni care contează mai mult decât cardul bancar. Țălnar poate să le explice asta actualilor jucători de la Dinamo.
Cornel Țălnar are la dispoziție un mandat de un an și jumătate. „Țânțarul” a reușit să-și impună deja prima condiție: în iarna asta nu pleacă niciun jucător. Mare lucru. Presa vorbea despre ceva transferuri, în frunte cu Alexe, însă Țălnar a pus punct. Doi: noul antrenor anunță o pregătire la sânge în această iarnă. Cu o condiție fizică impecabilă Dinamo poate redeveni echipa de temut din sezoanele precedente.
De ce este bine că acționarii l-au ales antrenor pe Cornel Țălnar? Simplu: în cei 36 de ani pe care i-a trăit în curtea lui Dinamo pentru omul ăsta a contat mai mult clubul decât banii. Și cu asta am spus totul. Faptul că și-a ales colaboratori alți doi foști jucători de marcă, Florentin Petre și Gică Mihali, este încă un semn care mă face să spun că „Țânțarul” va reuși să salveze Dinamo!