Steaua: un an „cu” în loc „de”… suspendare!

iunie 25, 2013 in Liga Campionilor

Suporterii Stelei au scăpat de emoții. Vine „dubla” cu Vardar Skopje din LIga Campionilor!

Suporterii Stelei au scăpat de emoții. Vine „dubla” cu Vardar Skopje din Liga Campionilor!

În comentariile pe acestă temă am spus că Steaua va primi de la UEFA pedeapsa minimă: un an de suspendare. Așa a fost, matematic, însă cu prepoziția schimbată: „cu” în locul lui „de”. Un an cu suspedare plus cinci de monitorizare. Adică premierea n-a fost corupție. O decizie corectă care ridică, din nou, serioase semne de întrebare asupra unor evenimente din fotbalul românesc. Steaua a premiat pentru ca o echipă să joace corect. Alții au făcut-o ca să-și netezească drumul spre obiectiv. Revenind, trupa din Ghencea pornește spre grupele Ligii Campionilor. Testul cu Vardar nu estenici pe departe o simplă formalitate. Prudență și concentrare, iar totul va fi bine. Du-te Steaua, du-te în grupe!

UEFA a oferit o mostră de seriozitate și discreție. Nu s-a știut mai nimic despre ce are de gând Comisia de Disciplină cu Steaua, iar după ce a existat un verdict nu a transpirat vreo informație dincolo de ușile sediului din Nyon (Elveția). Asta înseamnă instituție serioasă, responsabilă. Nu ca la noi unde presa află verdictul înainte de a se emite decizia! 🙂
Premierea nu a fost considerată corupție. UEFA a dat peste nas multor guri sparte care au tot vorbit pe tema asta. Ceea ce s-a întâmplat atunci, în 2008, a fost pentru ca o echipă, „U” Cluj, să joace corect. Menirea unei echipe, din orice sport, este să câștige meciul la care se prezintă. Mai ales pe teren propriu, în fața suporterilor. Atunci unde a fost corupția sau mita? UEFA a înțeles și a iertat Steaua!
Există însă cinci ani de monitorizare. Atenție. Aici nu e de joacă. Nu știu ce restricții conține motivarea deciziei. Clar, nu mai e loc de greșeli sau de jumătăți de măsură. Altfel va fi vai și amar de Steaua. Până la urmă a fost o lecție de viață din care se poate învăța. Multe…
Ce-a fost, a fost. Urmează „dubla” cu Vardar Skopje (Macedonia). Un adversar accesibil dar nici pe departe de luat la mișto. Vardar a fost o echipă de tradiție din fosta Iugoslavie, iar astăzi reprezintă cu mândrie Macedonia. Un fotbal ambițios, tenace, arțăgos. Atenție. Cu prudență și concentrare, Steaua nu va avea probleme.
Cât de mult poate schimba o prepoziție destinul Stelei: „cu” în loc de… „de”!