Steaua și marile speranțe

august 29, 2013 in Liga Campionilor

Lukasz Sukala ne arată că prin atitudine Steaua poate spera la mai mult în meciurile cu Chelsea.

Lukasz Sukala ne arată că prin atitudine Steaua poate spera la mai mult în meciurile cu Chelsea!

Suporterii Stelei incing telefoanele ca să-și facă planuri pentru meciurile din grupa E a Ligii Campionilor. Chelsea, Schalke 04 și Basel vin la București. Excursii la Londra, Gelsenkirchen și Basel nu sunt de ici de colea. O altă lume, un alt fotbal. Totul pe acordurile unui imn care atunci când îl asculți îți provoacă fiori. Mii de iluzii amestecate cu pasiune și dragoste. Steaua are o șansă și crede în ea. În fond, dacă a ajuns până aici de ce n-ar încerca mai mult? Secretul reușitelor de până acum este unul singur: atitudinea. Exact elementul care face diferența între fotbalul mare și cel de pe la noi. An de an, „roș-albaștrii” au mai atenuat acest decalaj, iar prezența în primăvara europeană ar certifica intrarea Stelei într-o elită selectă. Marile speranțe se nasc din obiective mărețe!

O grupă oarecum accesibilă. Steaua a arătat că se poate cu Chelsea. Chiar în sezonul trecut de Liga Europa însă nu cred că londonezii vor repeta erorile de atunci. „Dublă” grea. Schalke 04 a început prost sezonul, s-a calificat cu emoții în grupe dar nemții sunt nemți și lovesc când ți-e lumea mai dragă. Elvețienii de la Basel vin și ei din play-off, iar Steaua îi cunoaște din „amicalele” disputate în extrasezon. O pâine de măncat!
Mai importante decât aceste calcule sunt trăirile oamenilor, ale fanilor. Suporterii se bucură că Liga Campionilor vine la București. O altă lume, un alt fotbal care ne deschide poarta spre marea performanță. O lume pe care banii au transformat-o într-o competiție adevărată și o afacere profitabilă.
Speranțele se nasc mereu din obiective mărețe. Steaua și-a propus să ajungă în primăvara europeană a celei mai râvnite competiții intercluburi din lume. Nu știu dacă va reuși dar faptul că vrea înseamnă că știe ce poate. O stare mentală firească în marea performanță care, din păcate, cam lipsește la sporturile de echipă din România. Cine se mulțumește cu puțin nu se alege cu nimic!
Suporterii Stelei simt asta și de aceea își fac calcule și speranțe. Au de ce și pentru ce. Uneori, „Arena Națională” este prea mică pentru câți fani ar vrea să fie alături de Steaua. Cele trei jocuri din grupe vor demonstra acest fenomen generat doar de dragoste. Că dacă dragoste nu e, nimic nu e!